Blodige slagsmål på Christiania


cb0bb1bc-7ba4-4ac5-9b14-bce7d36039cf

Skud blev affyret da politiet trang ind på Christiania lørdag aften. Kort forinden havde den verdenskendte sanger Lukas Graham været hjemme i hans lejlighed på Christiania.

Der var opstået tumult pga. den kæmpe menneskeskare der pludselig trang ind på Christiania og vadede gennem Pusherstreet. Pusherne var rasende, fordi de vidste at menneskeskaren ville tiltrække politiet. Der opstod slagsmål mellem fansene og pusherne og en kvinde blev voldtaget. – Vi ankom til et voldsomt tumult og vi måtte bruge vores kæppe til at stoppe de voldsomme slagsmål. Vi var blevet ringet op af en christianit som havde set slagsmålene og en kvinde der var blevet voldtaget. Vi måtte reagere så hurtigt som muligt og vi tilkaldte forstærkning, siger Jens Jørgensen politichef for Københavns politi. Det var en ung kvinde i 20 års alderen, som var blevet overfaldet af en christianit muligvis en pusher. Han var iklædt mørkt tøj og havde et tørklæde til at dække hans ansigt. – Da vi ankommer kan vi hurtigt konstatere at situationen eskalerer. Min kollega og jeg griber sagen an ved at vi beslutter at voldtægtsmanden må findes hurtigst muligt. Min kollega sætter i løb efter den formodede gerningsmand, men gerningsmanden når at trække pistolen og affyrer inden min kollega, siger Jens Jørgensen mens hans stemme knækker over. Politichefen affyrede skud mod gerningsmanden og han landede hårdt på jorden. Den sårede politimand lå helt stille på det våde græs. Politichef Jens Jørgensen løber i fuld fart over mod hans sårede kollega. Han er blevet ramt i brystet og politichefen indser at der er intet at gøre. Forstærkningen ankom og fik styr på situationen. Gerningsmanden var ramt i låret og blodet fossede ud, men ambulancen ankom kort efter og han blev ført direkte til Rigshospitalet. Den unge kvinde der var blevet voldtaget havde store blå plamager og blodige rifter overalt på hendes krop. Hendes forældre ankom så hurtigt som muligt og kørte hende til sygehuset. Dagen efter var der kommet styr på situationen, så vi tog tilbage. Christiania havde ændret sig fuldstændig. Pusherstreet var væk og der var kun rester af Pusherstreet tilbage. Journalisterne formåede at få fat i en af pusherne, men han ønskede at være anonym. – Det har aldrig været et problem at stå åbenlyst og sælge stoffer og det er bare min hverdag. Det er naturligt, ligesom når rovdyr spiser sit bytte, siger den frembrusende pusher. Pusherstreet har ikke længere lov til at ligge hvor det hidtil har ligget, så hvis salget skal fortsætte må de finde sig et nyt sted. – Vi finder helt sikkert et nyt sted og skaffer varerne fra den samme dealer”, siger den selvsikre pusher. Pusheren snakker åbenlyst om det sorte marked og om en handel under bordet, men han nævner ingen navne, fordi som han selv siger er det risikabelt. – Hvis jeg sladre, ligger jeg død i morgen, lyder det fra pusheren, som hans sidste kommentar inden han smutter. En christianit oplyser os om at nedlukningen af Pusherstreet er en kæmpe lettelse for christianitterne. Han fortæller dog at han selv har købt hash engang. Det har skabt uro på Christiania at politiet kommer rendende og at politikerne presser på nedlukningen af Christiania. – Så bliver jeg jo hjemløs, kan man sige, fortæller christianitten. Sådan lød den sidste kommentar fra christianitten, der regner med at Christiania får mere ro på, nu hvor Pusherstreet er fjernet.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: