Mere end to køn

Et spørgsmål som nogle mennesker kommer forbi, er spørgsmålet om hvilket køn man er. Som lille vokser man op med, at der er to køn – en mand og en kvinde. En kvinde er feminin, mens en mand er mere robust. Det er de typiske stereotyper for mand og kvinde. Som lille kender man ikke til andet, da man har meget andet at tænke på i hverdagen. Hvad nogle mennesker så senere hen finder ud af, er at der ikke kun er to køn, der er lidt flere. Det er typisk dem der er åbne overfor forskelligheder, der opdager at der findes andet end mand og kvinde. Nogle finder måske ud af at der også er transkønnet, mens andre kan stort set alle de forskellige køn. Så er der dem der kun ser verden i sort og hvid, som man kalder det. De ser det som om, at der kun er to køn i verdenen. Der er ikke noget der hedder intetkøn eller transkønnet. Der er faktisk kun mand og kvinde.

Der er i alt 58 køn, som man kan identificere sig med. Køn som ciskønnet eller pankønnet er nye ord for nogle. I 2014 blev der på facebook i USA ændret på hvilket køn man kan være. I Danmark kan man kun vælge mellem kvinde eller mand, og sådan var det også i USA lige indtil år 2014. USA har nemlig valgt at inddrage 58 forskellige køn ind i valgmuligheder af køn. Det samme søger mange danskere. Det at kunne vælge det køn man i virkeligheden er, betyder en del. Man kan også sætte det lidt i perspektiv. Det er egentlig det samme som at sige, at en mand kun kan vælge mellem kønnene – transkønnet og kvinde. Det passer ikke sammen. Hvis der er tale om en mand der føler sig som en mand, så skal personen ikke vælge kvinde, fordi der ikke er flere valgmuligheder. Der er nogen der har det sådan, og prøv og forestil dig, at du føler dig som noget alle andre siger du ikke er.    

Måske er der kun to køn hvis man virkelig går i dybden, og tager det helt konkret, men det kan også være at der er flere. Det er op til hver enkelt individ.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: