Julias fortælling

Jeg tog ud på en café der lå ved Aalborg havn for at snakke med 16-årige efterskoleelev Julia Maretti Gabrielsen. Hun er lige begyndt på Himmerlands Ungdomsskole, som ligger i Haubro. Hun har gået på skolen i fem uger, og jeg var nysgerrig for hvilke mennesker, der valgte et efterskoleophold. Først var jeg nødt til at finde ud af lidt baggrund omkring hende, og hvordan hun er som person.

Julia er som tidligere skrevet 16 år. Hun er opvokset i Fredericia sammen med hendes biologiske far og mor. Hendes liv har ikke været helt nemt, hvis man kan sige det sådan. Hendes mor er døv, hvilket betyder, at Julia kan tegnsprog. Udover at hendes mor har et handicap, så valgte hendes biologiske far også at forlade Julia og hendes mor, da hun var to år og seks måneder. Senere hen kom der dog en ny mand i hendes og hendes mors liv. Hun har nu både en far, mor og flere halvsøskende.  Selvom Julias start på livet har været lidt turbulens, så har hun det rigtig godt i dag.

Julia mener selv, at hun er glad, god til at lytte og hjælpe andre, højtråbende og sprællende. Hun er glad for sit valg af skole, og føler at hun passer perfekt ind. Sidste år valgte hun at tage på efterskole i niende klasse. Hun tog sin eksamen på Brejninggaard efterskole, og valgte så derefter at tage en tiende klasse på en anden efterskole. Hun valgte HU, da de havde nogle lidt andre muligheder, end den efterskole hun var på sidste år.  En ting hun sagde, som fangede mig var, at de ikke satte piger og drenge i bås på HU. Det er ikke piger for sig og drenge for sig, det er et stort fællesskab. Allerede efter fem uger mener hun, at hendes tiende klasse år er, og bliver bedre end hendes niende klasse. Selvom hun mener at det bliver et bedre år, så er der også nogle ting, der er lidt anderledes end sidste år. Brejninggaard efterskole er en gymnastikefterskole, og sidste år lavede Julia gymnastik hver dag. Nu er hun kommet på HU, og der er lidt mindre bevægelse.

Hendes fremtid er lidt uvis. Hun er ikke helt sikker på hvad hendes fremtid indebærer, eller hvad hun vil uddanne sig som. Næste år vælger hun højst sandsynligt en STX i Viborg. Hun glæder sig til at se hvad fremtiden bringer, både fremtiden i år men også om mange år.   

 

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: