Røgfri generation

Regeringen vil skabe Danmarks første røgfri generation i 2030, hvor ingen børn og unge ryger

Gymnasie og folkeskoleelever må vente med at ryge til de får fri fra skole, hvis de er skoleelever i år 2030 og fremover. Regeringen ønsker at nå et mål i år 2030, der går ud på at fra skoledagen starter til den slutter, må ingen elever ryge, også selvom de ikke er på skolens område. Dog kræver dette en ændring i rygeloven.

Hvis man spørger de unge, så mener 73 procent på grundskolerne, at det er et positivt forslag som eleverne står inde for. Spørger man dem fra ungdomsuddannelserne mener 49 procent at det er et godt forslag. Tallene er fra en ny undersøgelse lavet af kræftens bekæmpelse, hvor de har snakket med 627 unge mellem 16 og 25 år.

De voksnes syn

Ikke alle voksne er forstående over for forslaget, mens andre ser kun det gode i ideen.

>>Det er en god ide. Der er mange risici med rygning, og hvis det her forslag bliver til lov, kan vi måske ændre på antallet af rygere i landet<< Udtaler tidligere storryger Svend Harald Nielsen. Der er en del ting der skal ændres, hvis forslaget skal blive til lov. Forældre har også noget at sige i sagen. >>Jeg ser kun noget positivt med ideen, men man kan ikke frarøve de unges frihed. Der vil altid være nogle der er ligeglade med reglerne, og der vil også være nogen der finder en smutvej. Man burde ikke lave det til en lov at de ikke må ryge i skoletiden, man burde gøre alt for at de kender til risiciene<< Fortæller tidligere festryger og mor til en 16 årig, Pia Simone Grünewald.  

De unges valg

Flere unge vil selv styre hvad de gør i deres fritid, og ikke alle mener at det er en god ide med en lov, der afgør om de må ryge i skoletiden eller ej. Som set på kræftens bekæmpelses undersøgelse, så er det langt fra alle, der ønsker at det nye forslag bliver til lov. Forslaget bliver stadig diskuteret i regeringen, og man endnu ikke hvornår forslaget bliver nedlagt eller vedtaget.  

 

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: