En stjerne i skyggen

https://www.youtube.com/watch?v=Y8SqKHa1iqY

Igennem 33 år har Gert Vincent været guitarist i Lars Lilholt Band. Uden loyale musikere som ham, ville bands være ingenting. Man ser dem ikke altid, men de er der. Vi har taget en snak med en stjerne, der har en utrolig passion for guitar, trommer og at slå græs.

Gert Vincent Gert Vincent står midt i sit musikstudie. Det er sidst i oktober og vinteren er for alvor sat ind udenfor det saunabeklædte guitarmekka. For guitaristen er det som om der herinde er juleaften, hver aften. Han ser sig undersøgende omkring og med et lyser en gnist frem i hans øjne. En hånd tager fat om skaftet på en custom-made Gretsch med et lydhul der ligner noget fra en gammel Gibson L-4. Med andre ord en Hollow Body guitar.

Instrumentet, som han finder frem fra hans guitarsamling, brøler som en løve, som om den bare vil ud af sit bur, da han slår strengene an.

– Jeg fik min første guitar, da jeg var 8 år gammel, siger Gert Vincent.

Det kunne godt give ham nogle problemer i hans barndom.

– Jeg kan huske, at jeg skulle over til en kammerat, og han blev sur på mig, fordi jeg ikke ville lege med biler, jeg ville meget hellere spille på hans guitar. Året efter fik jeg en guitar i julegave, siger Gert Vincent.

Kollektiv skabte stjerner

Guitaristen gik på et kollektiv, hvor han spillede rockmusik.

– Det synes, Lars Lilholt også var fedt, så efter noget tid, spurgte han, om vi ville med på tourné. Det er ca. 33 år siden, og vi spiller stadig sammen, siger Gert Vincent.

I klippet ovenover kan du høre mere om, hvordan Gert Vincent kom ind i Lars Lilholt Band.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: