E-Sports klubber dukker op landet over

E-sportsklubber er i stor udvikling i Jylland. I Aalborg satser man stort på E-sport og indtil nu er der meldt 10 personer ind på blot et halvt år og forventningen er at tallet er firdoblet inden årets udgang.

Formand i Aalborg E-sport ser lyst på fremtiden for en ny sportsgren for unge i alle aldre. E-sport er navnet, og med en ny klub satser Dan Nimand Gaardbo på at samle unge omkring det sociale i at spille spil.

– At eSport er lig med pizza og cola er en gammel fordom. Det handler om så meget mere. eSporten har udviklet sig til at være en seriøs elitesport, hvor mulighederne er der for at leve af at være professionel gamer, fortæller Dan Nimand Gaardbo

Sammen med næstformand Jeppe Gade og fire andre bestyrelsesmedlemmer vil han bl.a være med til udbrede den sociale accept af eSport og også at stabilisere den danske eSports scene.

Plads til alle
I klubben bliver der primært spillet CS:GO og LoL, men ifølge Dan Nimand kan medlemmerne sagtens kan komme med forslag til spil, der kan spilles. Måske kan der endda dannes hold til Battlefield 1 eller Overwatch.

Dan Nimand siger;

– Det er helt op til medlemmerne, hvis der er ønske om at danne hold i et bestemt spil vil vi som forening gerne hjælpe med at skabe rammerne omkring det.

I aalborg eSport er der plads til spillere på alle niveauer, og om du vil være professionel spiller eller bare vil hygge sammen med vennerne, så er der plads til det. Kort sagt; der er plads til alle.

– Hvis du har ambitioner på eliteplan, har du mulighed for at komme enten på vores første hold eller vores akademi hold, hvor vi vil hjælpe med talentudviklingen, siger Dan Nimand.

Større efterspørgsel
I de seneste år er der kommet mere fokus på eSport som en sport, og flere forældre ønsker at deres børn kommer ud og er mere sociale. Forældrene synes, at det er fedt, at de kan få lov til at game, mens de er fysisk sammen med andre.

– Vi har haft rigtigt mange henvendelser fra forældre, og det har kun været positive henvendelser, tilføjer Dan Nimand.

Klubben gør også en masse for at oplyse forældrene, klubben vil bl.a have en hel sektion dedikeret til forældre info, samt holde foredrag hvor forældrene også kan få info.

Samtidig med dette er der også god opbakning fra folkene i aalborg og Dan Nimand estimerer at om 5-6 år vil eSport være lige så stort som håndbold og fodbold, og allerede nu er mange kendte sportshold begyndt at få et eSports hold også, og det synes mange er fedt. Især klubber som aalborg eSports.

eSport er eksploderet i 2016 – Der findes tal osv. På det på nettet. Men vi har bla. Set flere store fodboldklubber gå ind i eSport og flere erhvervsfolk er gået ind i det bla. Lars Seier.

Om 10 år er eSport på størrelse med fodbold.

Computerspil i skolen
Når man hører ordet skole, så tænker man på de lange kedelige matetmatik timer, de korte pauser og den fantastiske lyd af når klokken ringer og man har fri. Men i løbet af de seneste år er computeren blevet en mere integreret del af skolen og den når en helt nyt niveau i 2017.

E-Sport kommer til at blive en af de mange discipliner, børn & unge landet over, skal deltage i til Skole-OL 2017. Det er nemlig kommet på efter at Dansk atletik forbund har optaget E-Sport Danmark og anerkendt E-Sport som en sport.

– Det kunne sagtens tænkes at vi skulle samarbejde med Skole-OL for at få afviklet turneringer osv, lyder det fra Dan Nimand.

En brændende passion
Man kan virkelig se at folkene bag aalborg eSport brænder for det de gør og hvis du har samme visioner og passioner som dem, kan du gå ind på www.aalborgesport.dk og melde dig til i dag. “Flex” medlemsskabet koster 250 kr og det fulde medlemsskab koster 900 kr. Samtidig med at du gør dette støtter du også dansk eSport og organisationerne.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: