Global Opvarmning – En myte?

Global opvarmning – Vi hører det eller oplever udtrykket mange steder. I taler, i handlinger. Men hvad vil det egentlig sige? Hvad er Global opvarmning, og hvorfor er det så vigtigt at fokusere på det? Er det virkelig så stort et problem, som alle siger?

Hvis man deler udtrykket op i to, har man først ’global’, altså har vi med en verdensdækkende krise at gøre. ’Opvarmning’ ved alle nok hvad er, altså at kloden bliver varmere. Når man så hører at der er blevet par grader varmere i løbet af en årrække, tænker man måske ikke nærmere over det. Men det burde man.

De få graders forskel er nok til at smelte isen lige så stille, og hvis vi bliver ved som vi gør nu, er Nordpolen og alt udlandsisen på Grønland væk i 2040. Isen bliver til hav, som så skaber oversvømmelser overalt i verden. Også Danmark. Der kommer også ændringer i vejret, og pludselige vejrskifte rundt omkring. F.eks. nede i Indien, hvor en flok bønner har plantet løg på nogle enorme marker med deres bare næver, og har slidt deres ryg op igennem hele året. Og så vælter et halvt års regn ned over dem på kun fem timer. Som vores forrige statsminister i Danmark engang sagde; ”The ice is melting at the poles”.

Det slutter ikke her. Der er også andre problemer med havet. F.eks. olieudslip og forurening i havet. Rene have er enormt vigtigt for os, fordi havene optager 1/3 af carbondioxidet vi pumper ud i atmosfæren. Når koralrevene bliver ødelagt i havene på grund af forurening, er det virkelig skidt. Hvis man ser bort fra, at koralrevene er enormt smukke, de er som havets regnskov og de huser utallige fisk og sjove skabninger. Så har vi faktisk et økosystem, der bliver destrueret af forurening. Vi har brug for dette økosystem, så havene bliver holdt rene og balancen bliver opretholdt.

James ’Jim’ Inhofe er en amerikansk politikker, som taler imod Global opvarmning. Han mener at hele moletjavsen er en stor konspirationsteori. Siden 2003 har han været en af de største modstandere af Global opvarmning. Han er meget religiøs, og mener at vi ikke kan ændre, hvad Gud har bestemt. Han bruger også som argument, at f.eks. Grønland har været en sø af is før, og det ikke er noget problem nu. Men han siger også at, “aldrig har refereret til Skrifterne I en debat, fordi han ved det vil give ham meget kritik. Det er måske også svært at tro på noget han siger, når han sidste valg fik bl.a. tre millioner kroner af olie- og kulfirmaer. Desværre er han ikke den eneste modtaler. Han er kun en blandt rigtig mange, der ikke vil acceptere det. Dog er der nogen, der prøver at bekæmpe dem.

Michael Mann, er en amerikansk matematiker og fysiker. Han prøver at gøre folk opmærksom på disse lobbyister, der tager imod penge for at forfalske rapporter og sige ting, som faktisk ikke passer.

Udover vores eget liv, der i fremtiden bliver vasket væk af oversvømmelser, går det lige nu ud over millioner og atter millioner af mennesker, hvis liv bliver tværet ud af de ændringer, der foregår nu.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: