BEFORE THE FLOOD

Global opvarmning er blevet et kæmpe problem og verden bliver mere og mere forurenet. Hvert år forværres situationen og Leonardo Dicaprio forsøger at stoppe den globale opvarmning. I dokumentaren tager Dicaprio os med rundt i verden hvor den globale opvarmning er allerværst og han formår at sætte tingene på spidsen, så vi forstår at vi skal handle, så vi kan stoppe den globale opvarmning. Siden han var helt lille var han fascineret af naturen og fik stor interesse for den, men det var først da han blev ældre at han begyndte at handle ud fra hans idéer og tanker. I snakken om den globale opvarmning er der nogen der både er for og imod. Nogen mener at det global opvarmning blot er en konspirationsteori og at det er noget de har fundet på.

Dicaprio tog til Grønland for at se hvordan situationen stod til der. Ikke nok med at 10cm is smelter hvert år, er der enkelte steder hvor isen er smeltet 10m i løbet af de sidste 5 år. En ekspert fortalte Dicaprio at i 2040 vil der ikke længere være is på Grønland. Det gør at havene bliver overfyldte og det fører til naturkatastrofer som oversvømmelse og tsunami. Alt det sker fordi store nationer som Kina, USA og Thailand brænder alt for mange fossile brændstoffer og udslipper alt for mange gasser som ødelægger vores samfund. Problemet er at vi tænker for meget på os selv og vores eget velbefindende.

Da Dicaprio var i Thailand snakkede han med Sunita Narian og prøvede at overbevise hende om at Thailand skulle skære ned på forbruget af fossile brændstoffer og skåne miljøet. Problemet er at de fattige thaiere ikke har pengene til andre former for energi som fx. så de er nødt til at bruge kolort eller kul. Dicaprio prøver at overbevise Sunita om at de må finde en løsning på enten nedskæring eller udryddelse af energi de hidtil har brugt. Sunita stiller spørgsmålstegn ved USA’s handlekraft, fordi USA indtil videre ikke rigtig har handlet, men blot har haft en masse idéer om hvad resten af verden skal gøre for at sætte en stopper for den globale opvarmning. Hun siger at hvis USA gik forrest i kampen mod global opvarmning vil resten af verden højst sandsynligt følge med. Og hvorfor gør de så ikke det? Det er nok fordi det er nemmere sagt end gjort, fordi amerikanerne holder af deres vaner og vil helst ikke vænne sig af med dem.

Det er et projekt alle skal gå ind i, fordi den globale opvarmning stopper ikke, medmindre alle lande går ind i det og virkelig kæmper for at stoppe afbrændingen af fossile brændstoffer og andre samfundsskadelige ting.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: