EM-gyser i Malmø

Danmark hamrede til de tidligere OL-vindere fra Montenegro. En time fyldt med spænding, flotte scoringer, god defensiv og til tider meget få fejl. De var ovenpå, de var i problemer, de var helt nede – og alligevel tog de sejren hjem på 22-21 med EM-åbningen.

Lige præcis kvinderne har haft problemer med håndboldspillet siden marts. Deres gode håndboldspil startede først efter 15 til 30 minutter. Det var også tilfældet da kvinderne for nylig spillede mod Norge i den norske sovesofa-turnering.

Sådan gik det heldigvis ikke til mandag aften i Malmø. De danske kvinder stod klar fra kampstart, og blæste montenegrinerne fuldstændig baglæns. 20:45 startede en EM-gyser og det danske publikum gav opbakning til spillerne.

Montenegrinerne fulgte danskerne hele kampen igennem. Med et flot defensiv og angrebsspil formåede danskerne at holde på det ellers stjerne dygtige hold fra Montenegro. Danmark kom for første gang bagud efter pausen ved stillingen 15-16. Danskerne hev sig op, og kom igen op på en føring ved stillingen 19-17. Dog varede det ikke til slut, for scoringer fra Montenegro hev stillingen op på 20-20. En ren gyser.

De sidste 10 minutter af gruopvækkende spændende. Danmark kom op på 21-20 med kun 8 minutter igen. Da uret rammer 27:58 af anden halvleg tager Montenegro timeout, mens stillingen stadig ligger på 21-20……

Kort tid efter genoptaget spil bliver der udlignet til 21-21. Med kun 50 sekunder tilbage laver Danmark indspil til stregspilleren-og bum…..STRAFFE!

Stine Jørgensen står klar, og da dommerens fløjte lyder, sætter hun noget dansk dynamit direkte i netmaskerne. Danmark har fået en føring på 22-21 med 30 sekunder igen. Det sidste skud i kampen kommer fra Montenegro, som rammer den danske mur. Der er jubel og glæde, for Danmark har netop besejret det næstbedste hold i turneringen.  

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: