Mor mistede sin 11 årige søn til tragisk allergi: “Vi vidste ikke at det var så seriøst”

Familien Debbs var taget på en tur til den amerikanske by Park City i Utah for at tilbringe Thanksgiving sammen med resten af familien.
Den 11 årige Oakley Debbs fik et stykke kager hvor der viste sig at være nødder i. Oakley havde en nøddeallergi men hans mor plejede bare at give ham en benadryl, da det havde virket før i tiden.

Pillen virkede godt nok men det varede ikke længe før at Oakley alligevel fik opkast, vejrtrækningsbesvær og måtte indlægges. Tragisk døde den 11 årige fire dage senere.

Oakleys familie er blevet skræmt over hvor lidt det vidste om hans nøddeallergi. De troede ikke at det var noget alvorligt da han ikke havde vist alvorlige symptomer tidligere. Nu har familien startet organisationen “Red Sneaker Foundation” opkaldt efter Oakleys yndlings sneaker som var rød.

De vil nu bruge tid på at oplyse andre om nøddeallergi, og det vigtige i at kende sin allergier fuldt ud.

Red Sneaker Foundation har til formål at indsamle penge til at oplyse om fødevare allergier. Familien ønsker også at der skal være mere fokus på at mærke varer hvis de kan føre til problemer med ens helbred.

– Jeg har altid vidst at Oakley ville blive speciel, bare ikke efter hans død
siger Oakleys mor til Channel 23 News

Oakley skal begraves den 10. december inden den vil der være en fodbold kamp hvor alle børn vil blive bedt om at bære røde sneakers til ære for Oakley.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: