Tidligere folketingsmedlem er død

Mogens Camre afgik ved døden i mandags, han nåede at blive 80 år.

Før havde BT fået oplyst, at han var ramt af alvorlig sygdom. Camre blev i Gladsaxe Byråd ind til sin død, men havde orlov pga sin sygdom.
Mogens var kendt som en meget omstridt og udfordrende politiker. I hans senere år, har han bragt en del udtalelser omkring indvandring og Islam, som har gjort sig stor opsigt.

I 1976 blev han færdig med hans cand. polit. fra Københavns Universitet, hvor han havde året højeste snit. Og det var bare starten på et langt liv i politik. For i det år, startede han med at blive formand i en socialdemokratiske studenter-organisation Frit Forum, hvor han året efter, blev valgt i folketinget.

Her var han finansordfører for socialdemokratiet indtil 1987. Ved valget i 1988, røg han ud, hvor han efter fik job i finansministeriet, hvor han havde arbejdet som ung før i tiden.

I 1999 meldte han sig helt ud af Socialdemokratiet og ind i Dansk Folkeparti, som han repræsenterede i Europa Parlamentet 1999-2009, her overtog Morten Messerschmidt rollen som spidskandidat for partiet i EU. De to havde et særligt far-søn-forhold.


I 2007 opnåede Camre sig igen valg i folketinget, men for Dansk folkeparti. Dagen efter nedlagde han sit mandat, for at fortsætte i Europa Parlamentet.


Som sagt gjorde han sig kendt på hans meget stærke udtalelser omkring indvandring fra andre lande. Flere gange blev han meldt for racisme, og hans udtalelser har kostet ham adskillige bøder og trusler om at blive ekskluderet fra Dansk Folkeparti, det skete dog aldrig.


Mogens Camre var gift tre gange. Blandt andre med Vita Andersen, det blev meget omtalt i medierne. De fik tre børn sammen. I alt efterlader han sig syv børn.

Ifølge tv2.dk, var det den sjældne motoriske nervecellesygdom ALS, som han led af.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: