Kendte mennesker lækket for gode historier

Kan det være rigtigt, at man som journalist, har behov for at skulle gå og lure i andre folks bankkonto, hvor at se hvad de fx lavede mandag aften, for at få en god historie ud til læserne?

Burde det ikke straffes noget hårdere, vi mennesker har jo vores beskyttelse af personlige oplysninger, som fx er det her med at når skriver sine oplysninger på nettet, så bliver de på ingen måde givet videre. Men det kan man jo ikke helt stole på. Men jeg tror at det allermest går ud over de personer som folk ved hvem er, nogle som sportsstjerner, realitystjerner osv. fordi at det går vi danskere mere op i.
Ligesom den sag med Line Baun Danielsen, som havde været på et privathospital, det ønskede hun jo nok kun at det var hendes nærmeste som skulle vide, men pga. at man går ind og lækker i andre folks oplysninger, så kan noget så privat som dette, komme ud til resten af verden. Historien blev til gengæld aldrig trykt, men det kunne jo godt være sket. Bare fordi at man er journalist, så har man jo ikke rettigheder til, at snage i andre folks private informationer. Og det er ligegyldigt om det er igennem en anden det sker, eller det er en selv som gør det.

Tys-tys-kilden
Er bare et bevis på, at man kan være så lavt et menneske, selvom man er godt stillet, at man så godt vil udbringe oplysninger om andres privatliv, mod betaling. Manden som udleverede de private oplysninger, modtog hver måned 10.000kr helt sort.
Når jeg læser artiklen, “Medier siger blankt nej til at betale kilder”, så tænker jeg lidt, at EB prøver at føle sig hellige, fordi at de kun vil bruge 1000 kr på at betale for en god historie, men de har stadig gjort det samme, bare med lidt mere omtanke og flere begrænsninger.

Uvidende læsere
Alt det her får mig til at tænke på, ja, det er selvfølgelig vigtigt at have noget interessant til læserne, men jeg tror ikke der er særlig mange, som faktisk er obs på, det her med at de roder sådan i folks private ting. Jeg ved ikke, om det bare ikke er fordi det har interesseret mig så meget, eller der bare ikke har været særlig meget om det, for jeg har ikke selv lagt mærke til det, så jeg har ikke tænkt over det.

Der er heldigvis også nogle aviser, som er fuldstændig imod at betale penge for en god historie, det er bl.a DR, Politiken og Fyns Amts Avis.
– Vi har ikke noget tip-honorar, vi har heller ingen planer om at indføre det. Jeg synes ikke, man skal betale kilder- det er vigtigt, at læserne ved, at vi ikke køber oplysningerne, siger Troels Mylenberg fra Fyns Amt avis

Det ville jeg håbe at fx. Se og Hør ville tænke mere over, for jeg ville da i hvert fald ikke ønske at der blev snaget i mine ting.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: