Indvandring og integration

“Flygtninge rejser gennem middelhavsområdet for et bedre liv i EU.” “Indvandrer er selv skyld i dårlig integration.” Sådanne vendinger dukker tit op på skærmen af vores computerer, mobiler, i TVét osv. Selvom det ikke er alle, der føler sig berørt af flygtninge situationen, så mener over 38 procent af EU at indvandring og integration er de problemer. Problemerne har ramt flere steder i verdenen, og EU skal nu tage stilling til om de har pligt til at vise solidaritet, og hvis de har, hvordan opnår vi så en vellykket integration af indvandrer?  

Flere og flere vælger at flygte fra deres hjemland i håb om et bedre liv i EU. Selve tanken om at tage et andet sted hen og bo, er med intet taget i betragtning en god ide. Hvis man så vælger at tage alt i betragtning, så skaber det flere internationale problemer.

Der er flere grunde til at folk flygter fra deres hjemland, og der er ikke meget at gøre, når det gælder indvandring. EU gør sit bedste for at fordele indvandrer i de forskellige EU-lande, så alle får mulighed for et liv, der er værd at leve. Rejsen for flygtninge er hård, og det er ikke alle, der overlever turen. Nogle mister livet på rejsen væk fra krig og ødelæggelse, og EU er nødt til at tage hånd om det voksende problem. EU skal vise solidaritet over for flygtninge, som kommer fra et land ramt af krig og/eller ødelæggelse. Dog ikke over for alle flygtninge skal have lov til at komme ind i nye lande.  

Det næste problem som kommer efter indvandring er integration. De fleste lande har svært ved at få integreret indvandrerne ordentligt ind i landet. I Danmark har vi lige så store problemer med integration som så mange andre lande. Som samfund gør vi en del til at få indvandrer ordentligt ind i landet, men det er ikke alle som vil ind i den danske kultur. Grunden til dårlig integration ligger hos indvandrerne selv. Hvis en 6-årig dreng fra Syrien kan lære flydende dansk på 10 måneder, så kan en teenager vel også lære sproget, den danske kultur og lære at være en del af det danske samfund. De  vælger selv om de vil være en del af samfundet eller om de vil være et udskud. Det er deres egen beslutning, og det burde vi ikke gøre noget ved.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: