Alt eller intet

Mikkel Reenberg og Ane Helene Hovby har sat for sig at spille rollen som 23 vidt forskellige karakterer i teaterstykket ‘Intet’. Bogen, som oprindeligt blev skrevet af Janne Teller, er nu iscenesat som teaterstykke.

En bunke af betydning

Lyset tændes i de seks lygtepæle oppe på scenen, og stykket ruller ud foran os. Mørket tager stille og roligt over publikum, og man bliver langsomt slugt ind i de fantastiske omgivelser, der udspiller sig i fantasien. Stykket handler om Pierre Anthon, der en dag dropper ud af 7. fordi han mener at intet alligevel betyder noget. Resten af hans klasse prøver at overbevise ham om, at det ikke er sandt. Så begynder at lave en bunke af betydning, og samler derfor alle en ting af betydning. På bunken ser vi b.la. en fodbold, en cykel, en mødom og en død lillebror. Ved hjælp af en bunke kasser som kulisser, formår Mikkel og Ane at hjælpe publikum med at forestille sig næsten alle scenerne fra bogen.

Tankevækkende og tyndkørt

Selvom ‘Intet’ er et helt vildt eksperiment, som virkelig for ens hjerne til at arbejde på højtryk for at følge med, synes jeg stadig det er lidt for langtrukkent. Jeg elsker ideén om et liv uden betydning, og endnu mere at så mange mennesker bliver forarget og fortællingen. Det giver endnu mere betydning til den ide. Men konflikten i bogen er bare, og jeg mener ‘bare’, at “intet betyder noget”, og det virker underligt at flokken af børn ikke bare ignorerer Pierre Anthon, i stedet for at bruge så meget tid på at overbevise ham om noget andet. Personligt synes det er godt spillet af skuespillerne, men selve stykket virker meget udspændt og som om det er kørt rigtig tyndt.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: