De er som os

Madlavning, skole og fritidsaktiviteter, det lyder som en helt almindelig skoledag for et barn, men ikke hun for et Dansk barn

Mange har sine fordomme omkring asylansøgerne, “de er her kun for ballade, de laver ikke noget, og de ødelægger faktisk bare vores hverdag”. Efter et besøg hos et af Danmarks asylcentre, Børnecentret Østrup, kan vi melde ud, at de børn som bor der, har en hverdag ligesom alle andre Danske børn. Forskellen er, at de drenge og en ene pige som bor på centeret, er uledsaget, de er flygtet fra krig eller katastrofer uden forældre.

Hverdagen
Ligesom de fleste danske børn går i skole, så gør asylansøgerne det også. De har samme antal timer, som de danske børn på deres alder. De går på en særlig skole, for uledsaget mindreårige.

– Ingen fritidsaktiviteter, hvis der ingen skole er, fortæller en af pædagogerne fra Børnecenteret Østrup.

Det er nok helt sikkert noget, som man enten har fået fortalt, eller sagt til sit barn. Lige akkurat er det også på børnecentret, mange af børnene har nemlig en fritidsaktivitet, som enten kan være svømning, boksning eller fodbold.

Når de er hjemvendt, har de mulighed for at bare gå på værelset, eller være sammen med de andre.

På børnecentret står de selv for at lave mad, vaske tøj osv. Og ugentligt får de udbetalt en kontant ydelse.

Den danske musik der buldrer
Børnene på stedet gør sig også stor brug af det danske musik, det er ikke utilregneligt at der lige kommer noget velkendt, som Gulddreng eller Joey Moe. Det kan godt være at de ikke er helt skrappe til dansk, men når det gælder sange, så er der ikke noget at komme efter.

Og hvis man sammenligner alt det her med et dansk barn, så tror jeg at man vil få et utroligt ens resultat.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: