En øjenåbner for hverdagen

Fordomme blev brudt, og en flok drenge af anden etnisk baggrund, gav et kæmpe smil på læben.

Nervøsiteten lægger en dæmper på alle 6 efterskoleelever, som er på vej til Østrup Børnecenter. Det er noget helt nyt, pludselig at skulle ud og møde nogle mennesker, som har flygtet fra enten krig eller katastrofer, i deres eget hjemland. Selv ville man nok aldrig rigtig kunne sætte sig helt ind i deres situation, og det er heller ikke alle, som synes de skal komme her.

Efter kort tid, ankommer efterskoleeleverne til destination. For at komme ind til børnecentrets fællesrum, skal de op ad en hvid trappe, en trappe som asylansøgerne er vant til at vandre op og ned ad flere gange om dagen, men for dem, er noget af det, som kan give mavepine. Efter kort tid kommer deres bus. En hvid bus, meget større end efterskolebussen, bakker ind i indkørslen, og ud kommer 15-20 drenge. Da de træder ind, flyver klangen fra high fives gennem rummet, og smil breder sig. De kigger hen mod efterskoleeleverne, og de hilser. Alt imens regnen siler i stænger, udenfor.

Aktiviteter
Lyden af pool-bolde der klirrer, jublen ved bordfodboldbordet og Joey Moe’s sang, Million, som blæser ud igennem en lille højtaler. De er nu rykket ud i aktivitetshuset,  hvor der spilles pool med Mulu Tombosa, Qutiba Hardan på 13 år og Yosef Sidiqi på 15 år. Her mærkes det, at det er en af drengenes yndlings aktiviteter, for de er skrappe til det. Den ene, efter den anden kugle, fyrer direkte ned i hullet. Ved siden af bliver der spillet bordfodbold for fuld drøn, og små sejrsråb kommer hist og pist.

Efter 10 omgange pool, trækker de tilbage i huset, hvor der bliver spillet kort med de ældre drenge. Her finder den yngre gruppe spillet klodsmajor, og hygger sig med det. Lyden af klodser som kollapser, og børn som ærgrer sig over at være klodsmajor, høres flere gange.

På gensyn
Pludselig ruller den hvide bus ind i indkørslen igen, og det er tiden hvor at efterskoleeleverne skal hjem, de får jakke på, og imellem de mange faste håndtryk, hører man også “vi ses”.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: