Flugten til Danmark er dyr

At blive smuglet op i gennem landenes grænser, få falsk pas og flybillet, er ikke billigt, og flere betaler i mellem 35.000kr til 112.000kr, for få have muligheden for at komme til Danmark.

Selvom det er dyrt at komme til Danmark, betyder det ikke, at det kun er de rige som man får at se. Der er nemlig mange som har en stor gæld på bagen, når de kommer, og i forvejen har de også solgt alt hvad de ejer, og flere har også fået deres forældre til at hjælpe.

Ciwan Mahmoud, fik hjælp af sin far til rejsen, til Danmark. Han solgte sine ting, lånte penge af familie og venner, for at få råd til rejsen. Familien endte med at betale 110.000kr for at få Ciwan til Danmark, det hele forløb sådan, at han blev smuglet til Tyrkiet, hvor han opholdte sig i en måned, indtil at de havde fået skaffet ham falsk pas, og en flybillet fra Istanbul til København.

Turen er ikke bare lige til
Grunden til at det hele bliver så dyrt, er de mange stop som følger med. Men alligevel er der stor forskel på hvor man kommer fra. For turen fra Eritrea til Danmark koster mellem 35.000 og 49.000 kr, hvor at turen til Danmark, er langt dyrere.

En anonym ung mand fra Afghanistan, fortæller at han brugte 35.000 danske kroner på turen fra Afghanistan til Tyrkiet. Efter det gav han 18.000 kr. for at komme til Grækenland, og fra Grækenland til Italien kostede det ham 42.000kr. Da han så var i Danmark, var det eneste han havde tilbage 30 euro, som i danske kroner er 223 kr.

Og han er langtfra den eneste som betaler så meget for sådan en tur, derfor kræver det også en stor indsats fra familien, for det kræver mere, end bare lige at sælge sine ejendele.

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: