Hvis du fik chancen for at blive berømt i et af de største lande i verden med en population af 1,379 milliarder, ville du så sige ja? Det spørgsmål fik den 14-årige Sidsel ikke engang chancen for at svare på, før kameraet fangede hende, og hun selv fangede hjerterne af millioner.

– Jeg var mega spændt! Det hele var nyt og anderledes, så jeg kunne ikke være andet end nysgerrig for at se hvordan det var.

Sådan tilbagekalder, den nu 17-årige, Sidsel Boye Rasmussen sin oplevelse med at være med på Day Day Up, et tv-program i Kina.

– Jeg havde aldrig været i Kina før, i tv heller, så det hele var nyt, og svært at forholde sig til, da jeg aldrig havde haft eller hørt om hvordan det var der.

billede fra settet af Day Day Up under Sidsel’s andet besøg

I søgelyset
Day Day Up er et kinesisk talkshow, som bliver sendt på Hunan Television, den andet mest sete tv-kanal i Kina. Bare det i sig selv lyder som en triumf. Sidsel Boye Rasmussen var sammen med sit ballethold blevet inviteret på showet, hvor de, sammen med danske berømtheder som fx Medina, skulle være med til at flette Kina og Danmark mere sammen som venskabslande og dele af dansk kultur. Under udsendelsen virkede kameraet til at fange balletdanseren lidt mere end alle de andre, især under gruppens acapella af Rasmus Seebach hittet ’Millionær’, og så let var begyndelsen på hendes nyfundne og overraskende karriere. Det var dog ikke før dagen efter, at effekterne begyndte at vise deres ankomst.

– Det var tilbage i 2014, og jeg kan huske at jeg bare havde følelsen af forvirring den første uge efter videoen af mig var blevet viral. Kina er så langt væk, og det er svært at forholde sig til, hvad der sker helt derovre, fortæller hun.

I løbet af bare de næste par timer, havde Sidsel nået at få flere tusinde nye følgere på det sociale medie, Instagram. I Danmark var succesen også stor.

– Mange danske medier var også all over i de første fire-fem uger. Jeg fik besøg næsten hver weekend, og nogle gange endda i hverdagene, af nogle der ville lave interviews eller indslag. Det var sygt svært at finde ud af, når man kun er 14 år gammel, siger Sidsel Boye Rasmussen.

I de seneste par år er hun blevet interviewet til flere nyhedsartiker, været på dansk radio to gange og været en tur forbi aftensshowet.

– Det er meget chill at være på radio, for man tager det generelt lidt bare som det kommer. Samtidigt er det også dejligt det med at man ikke bliver filmet, så man ikke behøves gøre så meget ud af sig selv, fortæller hun med et smil.

Lever et dobbelt liv
Efter blot et halvt år fik Sidsel Boye Rasmussen muligheden for at komme tilbage på Day Day Up, denne gang alene og med en ny titel: The Danish Angel.

– Jeg blev faktisk utrolig glad, da jeg fik at vide, at jeg skulle tilbage på programmet. De er rigtig søde, de der arbejder på settet, dog er det så svært at arbejde i Kina. De arbejder på en måde, som vi i Danmark nok ville sige var rodet. Jeg skulle koreografere en dans dertil, men da vi havde layover på vej til Kina, skrev de til os, at sangen skulle ændres. Det kan være så besværligt at få en dans til at passe til en anden sang, når den allerede var koreograferet. På trods af det, var det så fedt at blive inviteret tilbage igen.

privat billede

”Det er faktisk lækkert nok at kunne leve lidt af et dobbeltliv. Og det gør det også en lille smule mere overskueligt, når alle herhjemme ikke tager billeder af en og kommer løbende hen, når man går rundt på gaden.”

Balletdanseren går på gymnasiet og lever generelt livet som en helt normal dansk teenager med venner og kæreste. Ifølge Sidsel Boye Rasmussen har den nye popularitet påvirket hendes hverdag.

– Ja, selvfølgelig føler man pres og stress fra det. Det har ofte været svært at holde hovedet koldt i visse situationer, siger hun.

På trods af presset finder danseren stadig tiden til at holde sin uddannelse kørende samt at være sammen med venner og kæreste i fritiden.

– Jeg er på mit første år af HF, men jeg er stadig i gang med at finde ud af, hvad jeg vil derefter. Jeg vil gerne ende med et job eller en uddannelse, hvor jeg har mulighed for at rejse rundt i verden, og besøge og møde så mange kulturer som muligt. Jeg har ofte overvejet skuespil/tv-verdenen eller noget andet i den stil, forklarer Sidsel Boye Rasmussen, da hun bliver spurgt om sin fremtid.

At være på

Ifølge Sidsel Boye Rasmussen skal der ofte lidt ekstra til at virke interessant.

– Det er et pres, at jeg hele tiden skal opdatere mine sociale profiler og sørge for, at mine følgere bliver ved med at finde mig interessant. Det kan være så tærende en gang imellem.

På en månedlig basis sørger hun for at opdatere sine medier gerne hver 2.-3. dag, så hun kan smede, mens jernet stadig er varmt. På trods af at være så aktiv med sin tilværelse, kan det stadig være svært at vænne sig til det.

– Ærligt, så er jeg stadig i gang med at vænne mig til det hele. Jeg tror, at er endnu mere stressende, at det hele foregår i Kina. Det gør det lidt sværere at vænne sig til.

Har du nogle projekter in the works i øjeblikket?

– Jeg arbejder med nogle forskellige mærker. Jeg har for eksempel meget kørende med Jim Lyngvilds mærke Raunsborg for tiden. Jeg har også, med min manager, startet et tøjmærke ved navn NGFB, som er et urban street mærke. Jeg har også nogle filmprojekter i gang for tiden, og så selvfølgelig også en masse andre projekter, som jeg ikke må tale for højt om endnu.

Selvom hun kun har haft del i berømmelsen i tre år nu, har hun meget liggende på bordet til senere frembringelse og flytter altid videre for at nå sine mål og ideer.

I klippet herunder ses et udsnit af Sidsel under hendes anden optræden i Day Day Up, det samme program som var med til at foreviggøre hendes titel som The Danish Angel. De snakker som hendes første gang på showet, samt hvordan hendes liv har ændret sig siden da.

《天天向上》Day Day UP:丹麦天使真善良将广告收入捐给学校Sidsel donates her money from advertisements to school【湖南卫视官方版】

14岁丹麦天使Sidsel再上《天天向上》,走红后的Sidsel粉丝增加很多还拍摄了广告,善良的她将广告收入全部捐给学校。 14 year old, danish Sidsel appears on the show again. After becoming popular, she has donated all her money from advertisements to school. 《天天向上》(Day Day UP)是由湖南卫视推出的一档大型礼仪脱口秀节目。该节目以礼仪、公德为主题,分为歌舞、访谈、情景戏三段式,氛围欢快轻松幽默。该节目于2008年8月 4日首播《天天向上前传》,8月7日正式播出,节目以传承中华礼仪,公德为主,也经常邀请一些明星、企业知名人士,来讨论礼仪,并有专门环节用搞笑的方式 诠释古代礼仪。主持人由汪涵、欧弟(欧汉声)、田源、钱枫、俞灏明、矢野浩二、小五(金恩圣)组成,采用全国第一支偶像男子团体的概念,用各种形式来传播 中国千年礼仪之邦的礼仪文化。节目氛围欢快轻松幽默,获得高收视率的同时,也受到了广大观众的好评。曾获得《新周刊》2008中国电视节目榜最佳娱乐秀; 第三届”《综艺》年度节目暨电视人”评选年度节目奖、网友最喜爱电视节目奖;第25届中国电视金鹰奖获得优秀文艺节目奖。 Day Day UP is a hilarious, over-the-top talk and variety show produced by Hunan TV featuring VIPs, celebrities as well as common people.

Du kan finde Sidsel Boye Rasmussen på hendes instagram her: @sidselrasmussen