Leder- at være på

296

Af Simon Blum Dideriksen og Frederik Guillermo Secher Sørensen

At være på har mange betydninger, man kan være på i undervisningen, på arbejdet, med venner og endda online.

– Du sidder på dit arbejde, du venter på, at din chef sender dig hjem på weekend, så du kan være på sammen med din familie. Trods din søn som er på efterskole. På arbejde, på i skolen, på i familien. Du er på.

Sådan et citat kunne være et af mange i en skolerelateret opgave, som landets elever med en journalistisk undervisning har fået tildelt. Men hvad er det at være på egentlig? Prøv at forestille dig alle de måder man kunne være på, på en almindelig hverdag.

Buum!!
Du er faldet i staver over rattet, i lysreguleringen nær Aarhus C, hvor du skal spise frokost sammen med dine gamle venner fra folkeskolen. På en snæver parkeringsplads parkerer du din 400.000 kr. sølv Audi. Du kigger dig selv i bakspejlet. Håret sidder, som det skal, siger du til dig selv. Du retter på jakkesættet og går ind på Gastromé. Lever livet i overhalingsbanen. Måske skulle vi bare stoppe op og trække vejret uden at foretage os noget til en forandring. Leve livet uden at være på.

Du kan læse om hverdagens helte, de gode og de dårlige ting ved at være på. Som eksempel kan du læse om Torben Lund, som tjente i hæren, Nikolaj Lange som komiker eller en berømt person og meget mere i denne udgave af Uden varsel.