Krænkelser på nyt niveau

Med sociale medier kommer et stort ansvar. Ikke blot for dig, men også for dine medmennesker.

320

De mødtes til en fest og de endte med at tale ret meget sammen og hænge ret meget op af hinanden. De endte med at give hinanden deres numre og derfra troede de, de skulle være sammen resten af deres liv. De mødtes bag et skur ved en skole og deraf gik det ned af bakke. Den næste dag blev hun vækket af hendes telefon havde ringet og ringet. Hun valgte at ignorer det, men efter 5 timer ringede hun tilbage til hendes veninde der fortalte hende om situation der var sket. Hun havde åbenbart fået delt hendes billeder og der var taget en video.

Det var der, det gik galt

Sådan kan virkeligheden for folk der får deres billede delt se ud

 

Pas på med hvem du sender dine billeder til

 

Der bliver udvekslet alt fra snakke om venner og veninder til deling af madopskrifter på de sociale medier, hvor flere og flere mennesker i dag bruger store mængder tid på at interagere med hinanden. Facebook, Instagram og Snapchat er blot få platforme, hvor især den yngre del af befolkningen uploader det seneste cafe- eller rejsebillede.

Det handler om at se godt ud, være de eftertragtede steder og vise andre, hvem man gerne vil være.

Ifølge et spørgeskema er det kun lidt under halvdelen, der deler billeder af dem selv, hvor de ikke er bombet med make-up og poser til kameraet.

Mange mennesker, piger især, bruger en del tid på de sociale medier og ender af og til med at få inspiration til, hvordan de skal se ud, men ofte er det slet ikke sådan, de i virkeligheden er. Med sociale medier skal man være ansvarlig og respektfuld over for andre. Ikke bare bruge det til at svine folk til bag en skærm eller dele private billeder af andre. På nettet bliver alt delt i løbet af få sekunder, og der går ikke længe, før et billede registreres hos andre og deles videre.

 

Ligesom internettets sorte død

 

Ifølge Max Skovlund fra Pulterkammerets aktivister er det næsten umuligt at stoppe spredningen af billeder, når først de har nået en gruppe eller en anden person.

’’Hvis man skal kunne stoppe spredningen ville det kræve meget mere fra sociale medier og folk der bruger dem’’ Max Skovlund

Facebook er en god måde at få sine private billeder delt ret hurtigt på og det er jo ikke altid let at finde den ansvarlige når man enten ikke ved hvem det er eller om man er blevet hacket.

 

Faktaboks

Pulterkammerets aktivister er en gruppe frivillige unge, der hver især bruger noget af deres fritid på at få taget billeder ned der kan blive associeres med pornografi eller lignende der bliver delt på de sociale medier. F.eks Facebook, snapchat eller instagram