Kropsidealer har altid betydet meget for mennesker men det har på det seneste taget fart. Idag er der en meget større mulighed for at ændre sit udseende uden at gøre det specielt store, Mange skønhedsprodukter er begyndt at komme frem og skønhedsoperationer er blevet mere tilgængelige og normale.

70’ernes naturlige holdning til sin krop er nu skiftede ud med den sunde og trænede krop. meninger og holdninger om den perfekte krop skifter fra hvert årti, men er det i virkeligheden den perfekte kvindekrop man diskutere når man snakker om kropsidealer.

Den danske ølmave eller en sixpack, hvad er den ideelle mandekrop?

I mange år har det været kvindekroppen der har været i fokus, men billedet af den perfekte mandlige krop har virket nærmest glemt i modebladene. Er det fordi at overtallet af læsere der læser modebladene er kvinder, og ikke er interesseret i den mandlige krop

Den kvindelige krop har som altid været meget i fokus gennem tiden. Hvis vi tager et smut tilbage i tiden til 1920 hvor kvinder de gik i meget spidse bh’ere og de begyndte at ryge cigaretter, tiden hvor stereotypen var meget spinkel og uskyldig. 1920’erne var et helt specielt årti eftersom det begyndte blomstre i storbyerne New York, Paris, London, Chicago og Los Angeles

Tynd og eller overvægtigt, i dag er det blot vigtig at udstråle at man er glad og tilfreds med sin krop.

Flere og flere begynder i dag at bruge overvægtige modeller for at vise at skønhed ikke har nogen bestemt figur.

Modelbureauet Carmakoma var det første i Danmark der tog modeller ind med en markant mere kurvede facon, eller retter en plus-size model. Formålet med det koncept er at vise andre at man sagtens kan have et kilo ekstra siddende, og stadig se godt ud.

De sidste undersøgelser om den mandlige krop viser at kvinderne hellere vil være i forhold med en som er lidt blødere end en som er hård som en sten. Hvilket også betyder en mand som hviler i sig selv som ikke behøver at tage ud og træne hver dag for at have det lidt godt med sig selv.

I denne udgave af perfektum kan du fordybe dig meget mere om emnet kropsidealer, du ville få et indblik i plastik, sociale medier, hævnporno, ar på kroppen, træning og kropsidealer i forskellige kulturer. Vi har været ude også og lave en voxpop, i Aalborg for at få folkets holdning til emnet.