Op mod 20.000 danske kvinder får hvert år lavet kosmetiske plastikoperationer. De mest populære operationer er Mommy Makeover, brystforstørrende operationer og fedtsugninger. Malene Jensen er en af de kvinder, der allerede har prøvet kræfter med plastikkirurgi.

– Jeg havde ingenting, jeg var helt flad så, jeg har fået selvtilliden tilbage og føler mig som en kvinde igen, fortæller Malene Jensen.

Det handler ikke altid om selvtillid for alle de kvinder, der lægger sig under kniven. For Susanne Holgaard handler det om, at hendes livskvalitet bliver bedre. Hun har tabt 80 kg, og efterfølgende er der kommet en masse løstsiddende hud. Det er der mange ulemper ved, og derfor ønsker hun at få det fjernet via en operation.

Susanne Holgaard er dog udmærket klar over risikoen, især når hendes BMI er højere end de anbefalede 27. Jo større BMI, jo større risiko er der ved operationen. Hun har også gjort op med sig selv i forhold til sin livskvalitet, at den faktisk er dårligere, end den var før hendes vægttab, så hun er villig til at tage risikoen.

Tildækket på stranden
Jackie Hjørlund er en anden af de mange kvinder, som overvejer at få lavet en kosmetisk plastikoperation. Hun er 37 år og mor til fire. Fødslerne har gjort, at hun ikke har særlig stort selvværd, når det kommer til hendes bryster. I svømmehallen og på stranden bliver de dækket til så meget som overhovedet muligt, og hun føler sig utilpas i en bikini.

– Det kunne hjælpe for mig, hvis jeg fik ordnet mine bryster, fordi mine bryster faktisk har været en stor del af mig, fortæller Jackie Hjørlund.

En brystforstørrende operation koster mellem 30.000 og 40.000. Det er rigtig mange penge, men Jackie Hjørlund er villig til at ofre det, det koster, så længe det er i orden.

– Jeg kunne aldrig finde på, at tage sådan et billigt tilbud fra facebook, fordi det er en operation. Det er min krop, og jeg er nødt til at tænke på, at der er risici ved det, siger Jackie Hjørlund.