Drømmen om et stoffrit liv

124
Her ser vi Thomas Tjalfe i et nostalgisk øjeblik.

Jeg blev i 12-13 års alderen introduceret for hash og skunk og så startede det først for alvor i 15-17 års alderen hvor jeg røg, tog amfetamin og spiste ecstasy

 

Opvækst

Thomas Kjærsgaard Nielsen voksede op i Løgstør og flyttede til Overlade, hvor han har tilholdte sig i mange år før han tog et smut forbi Randers, og nu har bosat sig i Aalestrup.

 

Starten på misbruget

Thomas har altid været skoletræt, og aldrig rigtig gået op i det med lektier derfor har han også været rundt på mange forskellige skoler.

Misbruget startede på den anden efterskole som Thomas gik på. “Det med gruppepres, og så ville jeg sådan også gerne være lige så sej som de andre, og sådan løbe med på vognen på den måde. Ja jeg har desværre altid været lidt af en medløber”. Så det nok sådan lidt det der førte ham på et sidespor.

Thomas har også haft en svær opvækst eftersom hans søster har været meget syge i hendes unge år. Det har jo så medført at hans forældre har brugt meget af deres tid på søsteren.

 

Perioden på stoffer

Thomas blev introduceret til euforiserende stoffer, da han blot var 12-13 år gammel. Hans misbrug tog dog først fart i en 16-17 års alderen. Han blev smidt ud af to af de tre efterskoler han gik på. Han gik blandt andet på en efterskole ved navn Himmerlands Ungdomsskole. På efterskolen startede han for alvor med at tage stoffer ugentligt. Han røg primært hash, sammen med nogle fra hans omgangskreds fra efterskolen. Nogle dage kunne han komme op på tre joints om dagen uden problemer. Han nåede at ryge hash og skunk omkring 70 gange, imens han var på efterskolen, indtil han blev opdaget. Han blev opdaget på grund af, at nogle af de andre elever gav lærerne et hint om, at han var nede og ryge hash ved den lokale købmandsgård. Da han kom tilbage på skolen stod der 5 lærere uden for døren til hans værelse, de stod med armene over kors, og så vidste han godt hvad klokken havde slået. Han blev bedt om at pakke sin ting og så blev han smidt ud. Han tjente pengene til de dyre stoffer via et fritidsjob, og et salg af colaer, som han fik foræret af sin far.

Den næste efterskole han gik på, der benyttede Thomas sig ikke af euforiserende stoffer, men han blev smidt ud på grund af manglen af stoffer. Han gennembankede en anden elev fra efterskolen, fordi han var aggressiv eftersom han ikke fik det rus han var vant til.

Efter han var færdig som efterskoleelev, prøvede han lykken som blandt andet elektriker og mekaniker, men droppede ud af begge uddannelser. Han levede af offentlige ydelser indtil han blev 26. I den mellemtid på 6-7 år har hans stofmisbrug taget en markant drejning. Han begyndte på stærkere stoffer end skunk og hash, han begyndte på heroin, kokain, og Ecstacy. Han kom dybere ind i det kriminelle miljø, hvor det handlede om at skaffe penge til stoffer. Han har involveret i tyverier og indbrud, men aldrig blevet dømt for nogle af hans handlinger.

Det gode ved tyverier for ham, var at det var en anden måde at få sin rus på, samtidig med at han tjente penge til at købe endnu flere stoffer. Adrenalinen ved at skal ud og stjæle en bil eller et eller andet er enorm”.

Thomas havde et fritidsjob ude på en gård hvor mange af de penge han tjente gik til stoffer ellers fik han også lommepenge og solgte sodavand på skolen. Han har også solgt stoffer til andre elever, og igennem det tjent sine penge.

 

Vejen ud

Thomas´ vendepunkt i hans liv, kom den dag lægerne sagde til ham, at han muligvis havde en blodprop. Der sagde han til sig selv nu er det nok. udover den frygtelige mulige nyhed så sagde hans daværende kæreste, at han skulle vælge mellem hende og stofferne. Siden den dag har han nu været 100% clean i fire år. I tiden efter han blev clean, fik han et helt nyt syn på livet, Det er en helt anden verden lige pludselig”. Den virkelighed, som Thomas levede i før han blev clean, var falsk og foruden alle problemerne. Han vendte tilbage til den rigtige virkeligheden og blev mødt af alle hverdagens normale problemer, hvilket gav ham noget af et chok.

 

Tiden efter den falske virkelighed

I dag er Thomas ved at uddanne sig til personvognsmekaniker. Han har altid haft en interesse for motorer samtidig med hans far har presset ham. Thomas mål er ikke at stå i et værksted og skrue i gamle Skodaer hele dagen, men at komme på en produktionsskole og bruge sin hverdag på at hjælpe unge.