Knæk cancer ugen blev sat i gang med et brag, og næsten alle steder i Danmark blev der gjort en indsats. I alt blev der indsamlet 141.895.200 kr, hvilket blev gjort i tilfælde af alt fra perleplade-salg til indsamlingskampagner i form af forskellige slags løb. Lige præcis et løb, er hvad der blev afholdt i den lille by i nordjylland, Aabybro.

 

En oplevelse med et mål

“3, 2, 1, og så tag armene med!” De entuastiste deltager deltog spændt i opvarmningen. Duggen over græsset var tydeligt den kolde morgen, den 27. oktober. En snert af sved blandede sig med luften, da de første deltagere kom i mål. Det var de yngste deltagere, der med sine forældre, løb hånd i hånd over målstregen efter de 1,2 km. Medaljer blev uddelt og på trods af løbeturen, satte det ikke en stopper for de unges energi, der af deres fulde kraft spurtede hen til tag-selv-bordet, som var fyldt op med kolde drikke og snacks som chips og friskt frugt.

 

Beboerne på ruten var linet op ude på fortovet med skilte og flag for at vise støtte. Der blev klappet af alle, der kom i mål. Om det var pensionister, der gik den 5 km lange rute, eller om det var dem, der havde løbet halvmaratonet, så blev der ingen forskel lavet i tonelejet på klapsalverne. En helt vidunderlig oplevelse, der simpelt og aldeles bare skal prøves.Det udsolgte event var en succes, og der blev gjort en forskel. Alle i løbet havde forskellige mål og ambitioner. Nogle var pårørende til kræftramte, andre ville være en del af et fællesskab. Den bedste måde at beskrive et løb som dette, ville være “en konkurrence uden kamp!”