Tidligere Robinson-deltager: drømmen om at knække cancer

74

“Det føles som at stå som Peter Pan på planken og ikke vide hvad vej jeg skulle gå.” Bettina Tammaro blev kræftramt for første gang i 2001, og da hun 2012 fik et tilbagefald, var hun sikker på, at hun ville få det igen, hvis hun ikke valgte en anden vej.

 

Inde på skibet stod Kaptajn Klo med kniven, og hvis jeg hoppede i havet, så var der jo både hajer og delfiner i vandet og jeg ville ikke vide om jeg ville dø af den naturlige vej. Alligevel valgte jeg havet og klarede at svømme i land, heldigvis.”

 

Den eventyrglade 52-årige, Bettina Tammaro, har deltaget i Robinson ekspeditionen to gange. Første gang var hun stadig under forløbet med at blive kræftrask. “Jeg følte ikke rent fysisk der var nogen ting at mærke.” Der var ikke mange aftener, der gik uden, at Bettina Tammaro tænkte på hendes knude. Det er helt forståeligt når, hun forklarer, at hendes drøm for seks år siden var at blive helbredt. Støtten til hendes ide med at blive kræft rask uden kemo var der knap nok, og der var slet ikke så mange muligheder, som der er i dag. Det var en vej, som hun beskriver som ensom og hård. 2018 ser dog anderledes ud, en masse beviser er blevet fundet, så tilbage er kun viljen til en anden retning. Vejen uden kemo var ikke risikofri, og hun havde læst og studeret en masse om emnet, både nationalt og internationalt. Hun fravalgte strålerne for anden gang, da hun havde følelsen af, at kemoen ikke hjalp, og situationen bare ville eskalere. Da kræften ramte for anden gang, var det denne gang også med en nyfødt i armene. Bettina har tre børn og på det tidspunkt var de 4 måneder, 6 år og 12 år.

 

“Det giver simpelthen ikke mening, at det eneste der er at tilbyde p.t. er vi kan skære i dig med kniven, vi kan brænde dig, vi kan forgifte dig med og så kan du bare leve videre hvis du er heldig.”

 

Selvom Bettina er så klar i hendes budskab om kemo, er det vigtigt at få ud, at det ikke er en opfordring til, hvad der er rigtigt eller forkert men i stedet for en hjælp til en anden løsning. En åbenbaring om at verden ikke er så sort og hvid som man nogle gange godt kunne forestille sig. Som sagt havde Bettina undersøgt mange forskellige udgangspunkter, og hun gik ikke uvidende ind i forløbet. Som hun fortæller, handler kræft ifølge læge Carsten Vagn Hansen og Claus Hancke og Rhasid Buttar i USA og hundredvis af andre forskere og læger i verden om, at miljøet i din krop er i ubalance og derfor hjælper det ikke meget på sigt, at tage både raske og syge celler ud af kroppen.  Det hele handler om vores immunforsvar, altså hvordan vores miljø har det indeni.

 

“Hvis vi siger kræft er som skvalderkål. Det svarer til bare at klippe skvalderkål væk med saks og måske sprøjte lidt Round op på og så tro at planten er væk. Det holder jo ik. Vi er nødt til at sørge for, at roden kommer op og vi finder den rigtige gødning.”

 

Bettina udtrykker et lidt negativt syn på Sundhedsstyrelsen, da hun mener, at der ikke blive taget hånd nok om roden til problemet, men der istedet kommer et plaster på for at dække over symptomerne. Der er nemlig ingen penge i det hvis vi alle selv kan finde ud af at blive raske, for så skal vi ikke købe medicin og så er det millionfirma medicinalindustrien på spanden. Hun er 100% sikker på, at vi om 100 år i hvert fald har fundet en løsning mod kræft, men mener, at det er med den naturlige vej, at det er blevet gjort. Ifølge hende er dette en holdning, hun ikke deler alene. Selvom dette er kun er teorier, er hun tryg i sig selv med, at der er en masse man selv kan gøre for at blive rask. De fleste kræfttilfælde – 90% – opstår pga. dårlig livsstil og dårligt miljø, hvilket også er en af grundene til, at hun begyndte at tage sit eget helbred til eftertanke og begyndte at opnå hvad hun brændte efter.

 

“Jeg har altid haft en drøm om at leve i frihed og lykke og at dem jeg elsker er raske og glade for det liv de lever helt indeni. Jeg kræver ikke så meget, men vil være glad og gør meget for at opnå det.“

 

Realityoplevelsen har ikke været uden påvirkning på hendes hjemmeliv, og i dag kæmper hun med mindet, at usande rygter er blevet delt om, at hun har sagt noget grimt om hendes børn. Dette er dog ikke nok til at ændre holdningen om, at det at melde sig til Robinson Ekspeditionen har været en af hendes bedste beslutninger nogensinde. Det har gjort hende tryg ved det simple liv, og hun nyder hverdagen sammen med sin familie, på trods af de mange bump på vejen. “Jeg er så glad og taknemmelig for, at have fået muligheden og vil aldrig glemme det. Oplevelsen var vild, fantastisk, forfærdelig, vidunderlig på samme tid.” Bettina har en masse budskaber hun gerne vil have ud, og dette var  starten på hendes Facebook gruppe, ‘KRÆFT RASK UDEN KEMO.’ Hun gør hvad hun kan for at hjælpe, og besvarer alle, der henvender sig til hende med fyldestgørende svar. Hun er uddannet folkeskolelærer og har en en merkonomuddannelse i coaching. Dette har specielt været hende til gavn, når hun holder foredrag og da hun skrev sin bog ‘Lev, for helvede.’

 

“Jeg vil tænde lyset i butikken af muligheder, men du skal selv vælge hvad du putter i din kurv.”

 

I dag drømmer Bettina om at blive ved med at være lykkelig indeni og hjælpe andre til det samme. “Jeg er eventyrer og derfor elsker jeg at rejse og opleve med mine børn og alene. Er helt vild med naturen og er nok lidt fritids heks som betyder, at jeg healer og hopper i havet og samler ukrudt og spiser det.” Hele hendes lejlighed er i dag fyldt med trækævler som er lavet om til møbler. Det er bl.a. som hun selv siger, Robinson Ekspeditionen, der har sat de spor i hende. “Mit formål med det jeg gør omkring krop og ubalancer og livsstilssygdomme, er at oplyse, støtte, og dele min egen erfaring og af den vej give håb, motivation, støtte til dem der ønsker det.”

 

“Forsøg ikke at stresse og find ud af hvor du står inden i dig selv. Søg hjælp og støtte hos de mennesker du har 100% tillid til. Hold dig væk fra alt der gir dig minusfølelser og søg alt det der gir dig plus følelser.”