“Jeg startede som 7-årig i Støvring til showdance. Jeg tror, jeg var lidt den der pige, der stod hjemme foran spejlet på værelset med børsten i hånden og sang med på Nik og Jay, mens jeg vippede lidt frem og tilbage”, fortæller Rebekka med et smil på læben, og det var sådan det hele startede.

 

10 år senere står den unge Rebekka Bjerre med 6 guldmedaljer fra danmarksmesterskaberne i disko samt en flot placering i top 5 til EM.

“Stilarterne har ændret sig gennem årene, som jeg udvikler mig og bliver klogere på, hvilke genrer der interesserer mig mest. Før i tiden var det showdance og disko, der var på menuen, men den har dog ændret sig siden, og hip hop og moderne dans blev mere interessant.

Vejen dertil har dog ikke kun været en dans på roser og visse ting måtte tilsidesættes for at de 6 ugentlige træninger kunne komme ind i billedet. “Jeg har ikke opgivet men prioriteret. Druk interesserer mig ikke, og jeg har alle mine venner til dans”, fortæller hun.

“Hvis man gerne vil danse konkurrencesport, så kan man ikke gå ud og drikke hver weekend, som de jævnaldrende gør, for det kan konditionen ikke holde til, hvis man drømmer om at blive professionel”, fortæller Pia Bjerre, som er mor til Rebekka, som bestemt ikke er uenig i morens udtagelse.

 

Ikke kun dansen er en stor interesse for Rebekka fra Voldsted. Som lille startede hun som børnemodel, og derefter gik det fremad i tv-branchen. Hun medvirkede i reklamer fra El-museum, Bakken og Bilka, samt spillede hovedrollen i en kortfilm om misbrug i hjemmet til undervisningsmateriale. Statist i den danske tv-serie 1864 på DR1 var hun også, som den lille pige til høfesten, fortæller hun grinende.

“At få lov til at medvirke i sådanne ting er en kæmpe oplevelse, og det styrker mit dans, da jeg kan overfører skuespillet til min koreografi. Men det tager ufatteligt lang tid at optage kortfilm eller for den sags skyld en spillefilm, og den tid kunne jeg have brugt på at danse. Jeg vil stadig gerne lave skuespil, men dansen kommer i første række”, fortæller hun.

Ikke altid en dans på roser

Rebekkas karriere tog, ifølge hende selv, først virkelig fat sidste år, da hun blev hevet til side, og spurgt om hun vil lave en musikvideo for en kunstner i Tyskland.

“Jeg havde aldrig selv lavet min egen koreografi på det tidspunkt, og så det hele var noget af en mundfuld. Jeg skulle være med i en musikvideo i udlandet, jeg skulle performe, jeg skulle i kostumen, altså jeg skulle det hele. Jeg tog chancen og tog afsted til Hamborg, og det har bestemt givet pote det sidste års tid”.

Og siden da gik det stærkt. Det er ikke længere hende der skal ud og opsøge jobs, men andre der også kommer til hende. Hun laver sine egne workshops, hvor piger og drenge kommer og får en dansetime af Rebekka, fordi hun er deres forbillede, eller fordi de følger med på hendes instagram, ligesom knap 5000 andre mennesker gør. Hun er ikke bange af sig, og holder hovedet højt selv når hun går ind på “Danmark har talents” store scene foran 4 dommere og resten af Danmark. Som hun selv siger så var det ikke for at vinde, men for at få oplevelsen og det boost der medfølger.

“Jeg tror at man starter et sted, hvor man drømmer om det der er større end man selv kan forestille sig. Jeg føler at det nærmest er umuligt, men jeg håber på at jeg en dag kan blive til noget. Min største drøm er ikke at stå bag en artist på en scene, men mere at komme ud til mennesker gennem min dans”.

 

Lige nu er planen ikke at skulle i gang med en uddannelse til sommer, men at holde det hun har opnået kørende, så længe det er muligt. Hun fortryder på ingen måde at hun valgte dansen, frem for uddannelsen, for i hendes hovede kommer dansen først, og skolen er andenprioritet eller en backup-løsning, hvis karrieren ikke arter sig som planlagt.

“Jeg følte jeg spildte min tid, da jeg som 15-årig sad klistret til en stol på techcollege i Aalborg. Jeg kunne egentlig godt lide det, men tanken om alle de timer jeg kunne have brugt i dansestudiet i stedet fik mig til at droppe ud. Jeg elsker det jeg laver, og så længe det er tilfældet bliver jeg lige her”.