Home Fremtiden Fremtidens sociale medier skaber fællesskaber

Fremtidens sociale medier skaber fællesskaber

6
0

Sociale mediers udvikling

Hvordan kommer sociale medier til at se ud de næste år

   Jasmin Bregnhøj

 

Sociale medier har inden for de seneste år, ændret sig en del og det kommer det også til de næste par år. Men det er dog meget svært at sige hvordan, da der jo ikke er nogen der kan se ud i fremtiden. Man kan dog næsten med sikkerhed sige at det kommer til at udvikle sig en del de næste, i hvert fald 10 år. Ligesom at det de seneste 10 år har ændret sig rigtig meget. For 10 år siden var Facebook kun til studerende på college eller universitet, og er så senere hen blevet gjort tilgængelig for alle. Instagram blev blot 2 år efter lanceringen i 2010, købt af Facebook. Snapchat var lige på trapperne, og det blev startet af bl.a. Evan Spiegel, hvis klassekammerater ikke synes at idéen om midlertidige billeder var særlig god, men se nu hvor langt det er kommet. Altså med den store udvikling der har været inden for de seneste 10 år, kan det jo kun fortsætte. 

 

Forsker Lisbeth Klastrup mener også at udviklingen de seneste år vil fortsætte. 

De seneste år er telefonsamtalerne rykket over til de sociale medier, hvor man før i tiden da jeg var ung, kom hjem fra skole og så kunne man godt sidde og snakke i telefon med sin veninde i flere timer, og det er jo sådan set det samme som unge gør i dag bare, via Snapchat eller messenger, eller hvad de nu bruger.” Lisbeth Klastrup mener altså at forældre ikke skal bekymre sig for meget over, at deres børn bruger meget tid på at snakke med deres venner på sociale medier. 

Generelt har sociale medier skabt en ny måde at være social på. Folk finder større eller mindre fællesskaber, hvor de kan kommunikere med andre som for eksempel har samme interesse eller sygdom.” Og uden at spå for meget, da der jo ikke er nogen der ved noget, at udviklingen går i den retning. Altså at det kommer til at blive meget mere interesse baseret. Og i stedet for at bruge 3-4 forskellige medier, kommer vi til at bruge op til 10 forskellige. Så hvis det går den retning får man lige pludselig meget travlt, hvis man for eksempel skal tjekke alle sine sociale medier som noget af de første når man vågner. 

 

Altså kan det gå mange veje, og ingen ved hvad der kommer til at ske, men vi ved alle at udviklingen ikke stopper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here