Home Uncategorized But Why?

But Why?

5
0
Udklip fra ep.2

Anmeldelse af rygekampagnen 

“But Why?” 

 

Igennem mange år har rygekampagner udviklet sig, og der er kun kommet flere på markedet. Selvom der er mange gode derude, er der også en del kampagner som vi godt kunne undvære.

Denne anmeldelse handler om en kampagne fra sundhedsstyrelsen kaldet “But why”. “But Why” laver videoer på ca. 2 min. De handler altid om unge mennesker, og deres individuelle grunde til at ryge. 

But why?, hvorfor egentlig ryge ep 2 “festen”, som er lavet 18 september 2018 af sundhedsstyrelsen. Det er en rygekampagne der er bygget op som en sketch.

I sketchen er det unge skuespiller der snakker om hvorfor det er at de ryger, og de fordomme der er om at ryge.

De sætter det op på den måde at de tager de grunde der kunne være til at folk de ryger. Når de gør det, for det rygeren til at stille spørgsmål til dem selv, om hvorfor det er de egentlig ryger, og om det overhovedet er det hver.

I reklamen “But why” ser man unge stå til en fest og ryge. De har alle hver deres personlighed og grund til at ryge. Reklamen er også bygget op på den måde at personerne tænker højt, og at der ikke er nogen “shame” i deres tanker og holdninger, men det kun gør dem sejere.

Der er den hårde type, der ryger for at virke sej og modig. Der er pigen der ryger fordi hun vil gøre et godt indtryk. Og kun ryger fordi de andre gør det.

Til sidst er der også personen der ryger for at gøre oprør mod sine forældre. Selvom han selv siger “jeg brækker mig nok” 

Reklamen er meget overdrevet, hvilket også gør den humoristisk. Når der er humor i en reklame for det også unge til at se den.

Reklamens budskab, opbygning, humor og fortælling spiller rigtig godt sammen. Reklamen giver et grin med sig, men også et vigtigt budskab.

Reklamen er nem at forstå, både for store og små. Den er rettet mod unge, men alle aldersgrupper kan se og lære af reklamen. 

 Vi har valgt at give reklamen 5 ud af 6 hjerter..

Den for 5/6 fordi de har ramt plet på forståelsen af unges mentalitet, selvom de måske ikke altid vil indrømme det. Den for en til at stoppe op, og tænke over ens beslutning om at ryge. Mens man samtidig kan grine lidt over hvor latterligt det egentligt lyder.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here