Home Fremtiden En fremtid uden kød?

En fremtid uden kød?

6
0
02,sep.2018 arktivist gruppen vegan change

En fremtid uden kød?

Fordi vi engang for længe siden begyndte at spise kød, mener mange at vi skal fortsætte med den ide. Forskning viser, at kød ernæring er årsag til mange af vores sygdomme.

Erfaring: Jørgen Kortbæk 

Studier har vist, at der er en række fordele ved at vælge vegetarmad. Planter indeholder mange mineraler og vitaminer, der beskytter mod en lang række sygdomme. Men det er ikke alle der mener at det nødvendigvis er rigtigt, at kød er årsagen til for eksempel sukkersyge hos nogle af de ramte…

Jørgen kortbæk har i mange år været jæger og har en meget bestemt holdning til vegetar. han synes nemlig, at det er lidt fjollet. 

– Jeg har ikke noget imod vegetar og veganer, de må gøre hvad de har lyst til. Men jeg har imod at de skal bestemme hvad vi andre skal, jeg synes ik de skal blande sig i hvad jeg skal spise, udtaler han. 

– Når man er vokset op på landet med dyr igennem hele sit liv, kan jeg jo slet ikke forstå at der er nogen der kan undvære kød, men vi ser forskelligt på det, fortæller jørgen om hans holdning til vegetare. 

Jørgen har meget imod de folk som går ind og laver hærværk på landbruget og diverse ting for at få andre folk til at spise vegansk, han synes ik at det er rimeligt at de skal bestemme hvad han skal spise. 

– Der kommer regler hele tiden, jeg tror det hele bliver fredet. Der bliver flere og flere der har imod jagt og det med dyrevelfærd og mange gange tror jeg også det er fordi folk ikke helt ved hvad det er. Der er mange der aldrig har været på jagt og ved ik hvad det er, det er for eksempel også for at se naturen og for at slappe af. det er jo ik bare for at slå dyr ihjel, udtaler jørgen om hvordan han tror reglerne indenfor jagt kommer til at blive i den nærmeste fremtid. 

– Der kommer flere og flere vegetar men jeg bliver det ihvertfald ikke, når jørgen at kommenter.

 

Erfaring: Christina Larsen

Christina Larsen går klart ind for veganisme, Hun er nemlig selv vegetar og har været det i 39 år.

– Jeg blev vegetar som 5-årig. jeg blev vegetar da jeg opdagede at man faktisk slog dyrene ihjel, for at spise dem, fortæller Christina om hvorfor hun blev vegetar.

Hun forklarer at det var ok at være vegetar som barn da det blev accepteret derhjemme. Men igennem hendes voksenliv, har det været svært. Specielt at spise ude var nærmest umuligt engang forklarer hun og fortsætter 

– Behovet for kød i dag er jo nærmest ikke eksisterende. det er meget nemmere at være vegetar i dag end før i tiden. der findes jo alt på markedet i dag. 

– Der er sket rigtig meget i udviklingen, også i forhold til udbuddet af tilbud i de lokale supermarkeder, men også på restauranter og cafeer. i dag findes der jo rene vegetariske og veganske spisesteder, og alle spisesteder har som minimum 1 tilbud, fortæller hun.

Christina mener at forbruget af kød i fremtiden er dalende og det vil det være også fremadrettet. 

– jeg tror unge mennesker er blevet bedre til at tage ansvar, det ser vi jo også andre steder, bl.a. på klimaområdet. jeg tror det er kommet for at blive, afslutter hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here