Home Avisen i undervisningen Ramasjang-Kristian: Det er mig, der er alle skurkene

Ramasjang-Kristian: Det er mig, der er alle skurkene

14
0
Ramasjang Kristian Gintberg DR efterskole
Kristian Gintberg fortæller om, hvordan det er at snyde børnene. Han er nemlig alle skurkene i Ramasjang Mysteriet. Privatfoto

Fiktion i børne-TV eller ej? Hvis man spørger børnevært, Kristian Gintberg, så kommer det meget an på hvilket program, og hvilken situation det sker i. Børneskurken har medvirket i programmerne Lillenørd og Ramasjang Mysteriet.

Ramasjang Mysteriet er en hel anden ting, i forhold til Lillenørd, der var Kristians tidligere show inden han startede Ramasjang Mysteriet. Lillenørd var meget non-fiction, da de var ude i verdenen og lave forskellige aktiviteter for børn, der underholdt unge mennesker, hvorimod Ramasjang Mysteriet er opdigtet, og er klar fiktion.

Kristians første reaktion på fiktion er i børne-TV er: “Det er fedt”, han kan godt lide ideen om at lave fiktion i børne-TV. Han siger, at det er to vidt forskellige genrer, og de kan begge noget specielt, for eksempel er en julekalender også fiktion. Han kan godt lide blandingen i Ramasjang Mysteriet, da han blander de 2 forskellige genrer.

Sandhed eller løgn
Nej, er det korte svar fra Kristian Gintberg, for det gør de jo ikke, men skal vi så også holde op med at lade dem tro på julemanden og påskeharen? spørger han så bagefter. Børns fantasi er en vild skikkelse, og de kan tro på at muligt. 

– Det er en gråzone, hvor langt man må gå i forhold til at pynte på sandheden. Hvis det er udelukkende fiction, mener jeg, at det er okay at gøre, hvad man vil. Det er derimod noget andet, hvis det er en blanding. Så skal man have nogle etiske overvejelser med i forhold til, hvor langt man må gå, da der kan være rigtige børn med i optagelserne, fortæller Kristian Gintberg.

Fiktion og non-fiction
Fiktion kræver mere tid og penge, så derfor foretrækker producenten at de laver non-fiction, derfor var Ramasjang Mysteriet også i fare for ikke at blive en ting.

Ramasjang Mysteriet opstod, da Kristian Gintberg blev arbejdsløs pga. programmet Lillenørd, som han tidligere arbejdede for, var stoppet. Kristian Gintberg brugte lang tid på at finde på noget nyt. Han og hans team kom med mange gode forslag, og endte med at blive inspireret af spillet “Gæt Hvem”, der går ud på at finde den rigtige person.

– Vi endte med at lave vores egen udgave og inddrage børn i programmet, så det endte med at blive en blanding mellem de to genrer. Det kom der en masse godt ud af, siger Kristian Gintberg. 

Kristians rolle
I Ramasjang Mysteriet spiller Kristian alle rollerne undtagen barnet, der er på besøg. Så på en måde lyver han også over for børnene ved at være alle skurkene, men han sammenligner det, med at hvis man siger at julemanden ikke er ægte overfor små børn. Han syntes også, at det er noget af det, det kan være med til at gøre det mere spændende for de voksne, der ser programmet sammen med deres børn.

Kristian er en rutineret herre, når det kommer til børne-TV, så han ved, hvad han skal lave og bliver sjældent overrasket. Han har lige været med til at lave en ny serie af Ramasjang Mysteriet, hvor alt er 100% fiction.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here