Home Avisen i undervisningen Forelsket i en svindler: Han stjal mit hjerte – og derefter mit...

Forelsket i en svindler: Han stjal mit hjerte – og derefter mit hjem

5
0
Scam på internettet

SVINDEL: 47-årig kvinde faldt for svindler, der efterlod hende med et tomt hjem, en sulten kat og et par sko.

Kærlighed er en følelse, som vi alle engang kommer til at prøve, at have i løbet af livet. Vi har også forskellige måder at elske på, fordi vi alle udtrykker det på forskellige måder. Men der er også forskellige typer af kærlighed. Kærligheden du har til din partner, forældre, venner og dine interesser. Men hver og en af disse typer kan også være blind kærlighed. 

Kærligheden gjorde mig blind
Det startede ud som en uskyldig lille flirt, som senere førte til et mere seriøst forhold, hvor der var snak om at flytte sammen. For den 47-årige Marianne Eriksen endte forholdet alt andet end planlagt.

– Tryghed og tillid er noget af det vigtigste i et parforhold. Det handler om at kunne stole på hinanden, forholdet og fremtiden. Det er rigtig svært at opbygge et forhold, hvis ikke man har den mængde tillid, det kræver. Hvis man ikke kan stole på hinanden, er det i meget sjældne tilfælde et rask forhold, fortæller Marianne Eriksen. 

Marianne Eriksen kommer fra Korsør på Sjælland. Her bor hun sammen med sin kat, Kimmy, og har været single i de sidste 16 år. Hun har prøvet at date, men hun fandt aldrig den rigtige. Det perfekte match.

Forhold og nærhed har aldrig været nemt for Marianne Eriksen. Hun har datet utallige mænd gennem sit liv, men det har aldrig kunne udvikle sig til noget større. Men en dag i oktober i 2015 valgte Marianne at tage sig selv i nakken og oprette en profil på en online dating-side.

– I starten skete der ikke så meget. Der var nogle få match, men det var ikke sådan, at man tænkte ‘Wow he’s the one’, siger hun. 

Anmodningen
En dag fik Marianne Eriksen en anmodning fra en mand ved navn Jens. Hun tænkte ikke over anmodningen som værende noget stort, så hun godkendte den selvfølgelig.

– Han mindede utroligt meget om mig på rigtig mange punkter, og vi delte mange af de samme interesser. Jeg syntes, at det var lidt pudsigt, men jeg tænkte ikke over det som et problem, siger Marianne Eriksen.

Der gik ikke længe, før Jens havde valgt at tage kontakt til Marianne Eriksen. Deres samtaler blev en fast rutine i løbet af dagene. Fra morgen til aften skrev de sammen, delte deres drømme, interesser og livsmål. 

– Efter vi havde skrevet sammen i tre ugers-tid, valgte vi at tage på en date. For ligesom at se hinanden i virkeligheden. Jeg ville egentligt bare se om den mand, som jeg havde brugt de sidste tre uger på, i virkeligheden var ham.

Første date
Marianne Eriksen og Jens havde aftalt, at de skulle mødes på café Lime på Algade i Korsør, hvor de skulle spise frokost sammen for første gang. Marianne havde gjort lidt ekstra ud af sig selv, da hun ville fremstå fra hendes bedste side. Hun mødte op på caféen 10 minutter før de havde aftalt, bare for at være sikker på, at hun havde et bord til deres frokost.

Marianne sad spændt og ventede på, at hun skulle møde den her mystiske mand, som hun havde brugt de sidste tre uger på at skrive med. Efter 15 minutter hvor hun havde siddet og ventet tålmodigt, dukkede der en besked frem fra den gådefulde Jens.

– Kæreste Marianne. Jeg er ked af, at jeg ikke mødte op til vores planlagte tid, men det ene dæk på min bil var punkteret, så jeg var nødt til at fikse det. Jeg kommer om 20 minutter. Glæder mig til at se dig, stod der i beskeden, forklarer Marianne Eriksen. 

Efter 50 minutters tid, hvor tjeneren havde været forbi Marianne mindst 6 gange og bedt om en bestilling, måtte den godtroende Marianne indse, at Jens nok ikke havde tænkt sig at dukke op. Hun valgte at tage hjem til sig selv igen og glemme alt om den pinlige situation, hun havde befundet sig i.

– Jeg følte mig så dum. Jeg troede rent faktisk, at han ville dukke op.

Tilgivelsen
Marianne Eriksen havde intet hørt fra Jens de efterfølgende efter den mislykkede date. Hun havde forsøgt op til flere gange at tage kontakt til ham, men hans profil stod som inaktiv.

– Det eneste jeg ville var at få en forklaring på, hvorfor han ikke dukkede op. Mere ønskede jeg ikke, fortæller hun.

Eftersom dagene gik, blev Marianne mere og mere opgivende med tanken om Jens. Da alting så allermest sort ud for hende, dukkede der en notifikation frem fra dating-siden, som hun havde tilmeldt sig på.

– Kære Marianne. Jeg er ked af, at jeg ikke dukkede op til vores aftale. Jeg blev for nervøs og blev væk. Det var dumt af mig. Kan jeg gøre det godt igen ved at invitere dig på bar? Bodegaen, torsdag aften?”

Marianne havde svært ved at finde ud af, hvordan hun skulle reagere på beskeden. På den ene side var hun utrolig frustreret og irriteret over hans opførsel, og på den anden side følte hun en glæde over, at der var en mand, som ville hende.

– Jeg ved godt, at jeg ikke burde have tilgivet ham med det samme. Men der var noget i mig, som sagde; det her er måske din eneste chance for at finde kærligheden. Hvad venter du på?

En tur i byen
Dagen kom hvor Marianne Eriksen endelig skulle møde Jens efter en masse frustrationer og forvirringer. Denne gang skulle det være hende, som der var sent på den, for at se om Jens rent faktisk var der.

Helt uventet modtog hun en besked fra Jens, som sad og ventede på hende ved baren. Hun tog sine ting og satte kursen mod Bodegaen på Halsskovvej i Korsør.

Da hun ankom og gik ind i baren, kiggede hun sig omkring for at spotte Jens. Hun hørte sit navn, og der sad han. Manden, som havde fyldt i hendes hovede de sidste 4 uger.

– Det var virkelig hyggeligt at se Jens. Vi snakkede, grinede, lærte hinanden af kende og drak. Det blev lettere at vise min interesse for ham efter et par genstande. Han virkede som en dejlig mand, som jeg gerne ville lære bedre af kende, fortæller hun.

Da aften skulle til at slutte aftalte de, at det ikke var sidste gang, de skulle ses. De udvekslede numre, gav et kys, og kørte derfra hjem til sig selv igen.

– Jeg har aldrig mødt en mand, som kunne få mig til at føle på den måde.

Eventyret fortsætter
Efter 4 måneder havde parret været på utallige dates. Men eventyret stoppede ikke der for parret. De havde begge snakket om, at flytte sammen efter vinterferien og starte en familie sammen. Planen var at Jens skulle flytte fra Frederikslund, og hjem til Marianne og Kimmy i Korsør. Om morgenen til søndag havde han fået pakket sine ting i en flyttevogn, og rettet kursen mod Mariannes hjem.

– Det var helt fantastisk at tænke på, at der skulle flytte en mand hjem til mig. Tingene faldt helt på plads, og vi var glade.

Men ikke alt varer ved
En dag skulle Marianne på arbejde, hvor Jens havde fået fri fra arbejdet på grund af sygemelding. Hun skulle arbejde helt til klokken 18., da hun var bagud med nogle papir.

Marianne havde håbet på, at når hun kom hjem til Jens og Kimmy, at de alle kunne ligge foran fjernsynet, og se et ligegyldigt program og nyde livet. Men sådan skulle det desværre ikke være. Da Marianne kom hjem efter en lang arbejdsdag, stod hendes hjem helt tomt. Alle møbler, egenskaber, beklædninger, porcelæn og meget andet var væk.

– I starten forstod jeg det ikke helt. Jeg troede at det var en joke, og at Jens ville hoppe frem og sige at vi skulle flytte eller noget lignende. Men det skete ikke. Jeg stod og ventede på noget der ikke skete. Alt hvad der var tilbage var et par sko og min sultne kat, siger hun. 

Der gik flere uger, før Marianne åbnede sig for familie, venner og bekendte. Hun havde så svært ved at indse, forstå og acceptere situationen.

– Jeg kunne ikke se mig selv i øjne efter det der skete. Hvordan kunne jeg ikke havde vidst det? At turde stole og lukke sig så meget op for en person, og så bagefter blive svigtet på en så forfærdelig måde, var en kæmpe omvending for mig.

Hjemmet i Silkeborg
Efter den tragiske oplevelse Marianne havde været igennem, valgte hun at gå online og skrive et opslag på Facebook. Hun fortalte om sin oplevelse med Jens, og om hvordan hun var blevet svigtet. Der kom mange kommentar fra fremmede og bekendte, som var irriteret på hendes vegne. Mange skrev at de håbede på at hun fandt hendes ting, og at de ville holde øje med mystiske opslag på Facebook, om ting der blev sat til salg.

En sen eftermiddag skrev en fremmed til hende over privat besked. Han skrev, at han havde set en mand komme kørende med en proppet trailer flere gange i løbet af en dag. Han skrev også, at han havde set ham slæbe nogle møbler ind i en container i udkanten af Silkeborg. Derudover nævnte han i beskeden, at det ikke så ud til, at den var blevet låst, og at manden ikke var kommet tilbage til den.

Marianne tog en veninde under armen, og sammen kørte de til den adresse, som de havde fået tilsendt. De kørte i lidt over 2 timer. Da de endelig ankom til den nævnte adresse, så de en container, som de havde fået sendt et billede af. De gik hen til containeren, og åbnede døren. De var begge forbavset over deres fund. Der stod hele Mariannes hjem. Proppet ind i en lille container. Helt uskadt.

– Jeg forstod ikke, hvad meningen var ved at fjerne alle mine ting, og så derefter efterlade dem i en container uden nogle tanker om at hente dem.

Marianne og veninden fik transporteret ting hjem til deres retmæssige ejer. Hun så aldrig noget til Jens. Hun prøvede at kontakte ham, men nummeret eksisterede ikke ifølge krak. Han var som forsvundet fra jordens overflade.

Den dag i dag har både Marianne Eriksen, og Kimmy det stadig godt. Hun er kommet videre, og hun er gået i gang med dating igen. Denne gang forholder hun sig til virkeligheden, og har stoppet onlinedating for altid.

 

Fakta om netdating

  • Hvis mænd skriver, at de søger en affære, flirt eller lignende, får de ca. 40 pct færre breve eller henvendelser.
  • Hvis kvinder skriver, at de søger en affære, flirt eller lignende, øger deres antal af breve med ca. 20 pct.
  • Januar er den måned, hvor flest singler opretter datingprofiler.
  • Netdating er mest udbredt blandt unge mænd i alderen 16-24 år.
  • 27 pct. af dem, der netdater, er i parforhold.

DST – Danmarks statistik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here