Home Fremtiden Unge bruger for meget tid på Facebook

Unge bruger for meget tid på Facebook

5
0

Unge bruger for meget tid på sociale medier

Jasmin Bregnhøj

Mange voksne mener at unge bruger alt for meget tid på sociale medier, men hvorfor? De har da også været unge, og nej de brugte nok ikke så meget tid på sociale medier, men der må da ha været noget andet som de også brugte meget tid på, og som deres forældre synes var træls. Jeg kan godt se det fra forældres og generelt voksnes side, det er da helt vildt irriterende at man næsten ikke kan få kontakt til ens teenager der sidder med hovedet nede i skærmen konstant. Når der rigtig skal være familiehygge fredag aften, til familiefødselsdagen eller bare ved middagsbordet. De prøver så meget at få os unge til at bruge mindre tid, men næsten lige meget hvad, så er det som om at det aldrig rigtig holder. Mange forældre prøver at formindske det ved at, lave bestemte skærmtider, og når der så ikke er skærmtid, så må de finde på noget andet at lave. Flere skoler bl.a. efterskoler forbyder simpelthen at elever har deres telefoner på sig udenfor værelset, og her kan jeg se at det giver mening, især i starten af efterskoleåret. Det er lige netop her i situationer som disse at mange ikke kun unge, vælger den nemme løsning for at komme ud af den måske akavede stemning eller andet, finder telefonen frem. Men der er også flere almindelige folkeskoler hvor telefonen skal afleveres om morgenen og så kan de først få den tilbage når de har fri. 

Men for at vende tilbage til det med at unge bruger for meget tid, så er jeg tildeles enig. Jeg kan også nogle gange selv synes at jeg personligt bruger for meget tid på sociale medier, og at jeg burde bruge min tid på noget andet også. Jeg tror at det er noget med at finde en god balancegang, for jeg tænker heller ikke at det er muligt helt at få folk til at bruge tid. Og så tror jeg også det handler om prioriteter, altså hvis man prioriterer sin tid nok, så man både har tid til at være sammen med venner og familie, skole, lektier, fritidsaktiviteter osv, så skal det nok gå. 

Kan det påvirke unge dårligt at bruge meget tid på sociale medier?

Jeg tror i hvert fald at det kan sætte nogle tanker igang hos mange. Hvor tit hører man ikke om at mange unge sammenligner sig selv og deres liv med folk på sociale mediers liv, fx influencere. Og så er der alt den snak om at det skal man jo lade være med, for det er næsten altid et glansbillede der får alles liv til at se perfekt ud. Og i forhold til den vinkel, kan jeg helt sikkert godt se at det er dårligt at bruge så meget tid på sociale medier, for det er jo ikke godt for nogen selvværd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here