Home Fremtiden Portræt: “forberedelserne har været i gang længe, men der er stadig meget...

Portræt: “forberedelserne har været i gang længe, men der er stadig meget vi mangler”

3
0

Portræt: – Forberedelserne har været i gang længe, men der er stadig meget vi mangler

Der bliver hvert år konfirmeret omkring 45.000 i Danmark, men hvorfor er tallet så højt? Hvad er grunden til at så mange vælger det? Konfirmationen er for mange, den første store livsbegivenhed og både konfirmanden og forældrene ligger utrolig mange kræfter i at planlægge dagen helt ned til den mindste detalje. Men hvilken betydning lægger de unge egentlig i konfirmationen?

Den 26. april, bliver med sikkerhed en stor dag for 13- årige Lisa Langfeldt og hendes tvillingebror, fra Havbro. Konfirmationen, er for hende, en meget stor ting og selvom, at  forberedelserne har været igang længe, er der stadig meget de skal nå inden.

Konfirmationen er den første store livsbegivenhed i et ungt menneskes liv og de unge er meget grundige med forberedelserne. Dagen betyder nemlig meget for de unge og mange af dem har allerede planlagt dagen ned til mindste detalje, for at gøre dagen helt perfekt. Der er så mange ting man skal have tænkt over inden dagen, f.eks. hvad man skal have på eller hvad man skal have at spise. Men er det kun et spørgsmål om penge og gaver eller om man får den rigtige kjole på? Eller handler det også om tro og at stoppe op og tænke over, hvem man selv er. Hvad betyder noget og hvad tror man på?

“Jeg er kristen og jeg tror på at der er noget deroppe og jeg vil gerne lære noget mere om det. Det er også på denne dag man stopper op og tænker over hvem man egentlig er og man træder for alvor ind i de voksnes rækker” – Lisa Langfeldt, kommende konfirmand.

Lisa Langfeldt er en af de mange unge der i år har valgt at lade sig konfirmere og dette leder til massere af forberedelse for hele familien. Der er tøjindkøb, invitationer og borddækning. Der er også nervøsitet, samtidig med vild spænding, for det er en dag, man kun får én af i sit liv. For Lisa og hendes tvillingebror er konfirmationen langt mere end gaver og fest – det er en begivenhed, der fortæller, at de betyder noget.

“Det kan nok godt blive lidt overvældende men jeg tror også det bliver rigtig hyggeligt. Jeg tror også det bliver fedt at prøve holde min egen fest, for dagen handler jo om mig” – Lisa Langfeldt, kommende konfirmand.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here