Home Fremtiden Skal vi bruge aktiv dødshjælp i fremtiden?

Skal vi bruge aktiv dødshjælp i fremtiden?

4
0

Der er mange som har forskellige holdninger omkring Aktiv- og passiv dødshjælp. Aktiv dødshjælp er ikke lovligt her i Danmark men det er er det fx. i Holland eller belgien.  Passiv dødshjælp bruger vi her i Danmark og det er der mange som har brugt hvis de alligevel er på kanten til at sige farvel. 

Der er mange der mener at passiv dødshjælp er bedre end aktiv dødshjælp, Da aktiv dødshjælp er en slags overdosis hvor lægen er med i at et menneske dør. 

    “Jeg er ikke umiddelbart ikke erklæret modstander. Jeg er dog af den holdning at det udelukkende skal kunne benyttes i tilfælde hvor patienten er uafvendeligt døende og at al tvivl ift mulig fremtidig helbredelse er udelukket. Dette kan ofte være meget svært at afklare med sikkerhed ved visse sygdomme – og især ved sygdomme hvor det ikke er selve sygdommen men i stedet følgesygdomme som forventeligt vil ende med at koste patienten livet er det svært.  Ved patienter som vil ende med at være uafvendelig døende er de egentlig som det er tilfældet nu oftest godt hjulpet med passiv dødshjælp altså , hvor den lindrende behandling er det vigtigste også selvom at det ender med at koste patienten livet. Jeg mener derfor at passiv dødshjæp som den forvaltes i øjeblikket af samvittighedsfulde læger som kender deres patienter og deres holdning til livet ved dets afslutning er tilstrækkeligt.”

sagde Christian Vejlø praktiserende læge i brønderslev egen klinik.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here