Home Fremtiden Stigende antal diagnoser i Danmark

Stigende antal diagnoser i Danmark

3
0

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Stort stigende sygdomsproblem i Danmark

Martin Rittermann Legart Jensen – 05/03 2020

I har Danmark har vi i mange år været nogle af de bedste til at håndtere sygdomme som ADHD, angst og spiseforstyrelse, men det tyder på at vi ikke helt har så godt styr på det længere, det viser nogle tal fra sundhedsdatastyrelsen.

Statistik fra sundhedsdatastyrelsen

Antallet af de valgte sygdommer er steget med 200% de sidste 10 år. Det er en meget voldsom stigning, og det burde ikke kunne lade sig gøre. Måden hvorpå man konstatere de her sygdomme er blevet forbedret så de ser flere med dem, men at det er steget med 200 % er fuldstændig vanvittigt.

Sygdomme som angst eller deprission skal tages meget seriøst, jeg kendte en der fik angst i 5. klasse, og har ikke rigtig gået i skole siden. Han har altid været en skidesød dreng, men bukkede under for det pres, og de forventninger vi ligger på de unge i nutidens danmark. Man skal huske at give dem opmærksomhed, og hjælpe dem der er kommet ud i det.

Det er et vildt perfektionistisk samfund vi lever i, alle vil være ham/hende der ligger feriebilleder eller festbilleder op på instagram, det derfor meget svært for nogle af dem der føler at de ikke er med til alt det de andre laver. Jeg tror at den måde vi bruger sociale medier på, ikke er sund for den yngre generation, fordi vi sammenligner os hele tiden med andre, og vil være bedre. På min nuværende skole er der også mindst 3 der har angst og op til flere der har haft spiseforstyrrelse, og vi har kun en gennemsnits alder på de 15-16 år. Det er tidligt unge i dag får angst og spiseforstyrrelse. Derfor arbejder skolen også grundigt når de har de her tilfælde, og man får god hjælp af lærerne.

Jeg synes ikke staten gør nok for at hjælpe dem. Det virker lidt som en svag indsats og lidt halvhjertet fordi de synes der er andet der er vigtigere, det kan så diskuteres om der er flere tusinde der skal lide pga. vores samfund er bygget op sådan.

Mange har en tæt relation til en de godt ved der har en sygdom, og det er trist at se en så nær person have sådan en sygdom. Også ADHD, selvom den kan være arvelig, har været stigende og skaber en del problemer.

Alle de 3 sygdomme er jo nogle folk bare lever med alligevel, så staten tror ikke det er noget stort problem, men det kan jo have konsekvenser for alle de pårørende, og arbejdspladser der arbejder med dem. Så jeg synes at staten skal ofre lidt mere de kommende år på at forebygge de her sygedomme.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here