Home Uncategorized Tina Kvist fortæller om sin kamp med selvskade og tvangsoverspisning

Tina Kvist fortæller om sin kamp med selvskade og tvangsoverspisning

8
0

Tina Kvist fortæller om hendes erfaringer med selvmordstanker, hvad baggrunden er for disse tanker og hvilken påvirkning det har haft på hende.

Af Laura Skelly, Maria Stougaard & Line Meyer

Folk med selvmordstanker, bliver nødt til at kreere lukkede grupper, for at kunne tale frit og for at få hjælp med deres destruktive tanker. Dette viser hvor stort et tabu det er i Danmarks samfund. 

Selvmord er vigtigt at snakke om. Det er vigtigt at vi ikke bare siger, at en person er død, men at man som pårørende får at vide, at de selv valgte at tage deres eget liv. De valgte at dø. Men det er ikke kun når folk tager sit eget liv, at man skal snakke om det. Det er også når man som person, går rundt med de her svære tanker.

– “Jeg står fuldt og fast ved alt jeg siger. Jeg snakker ikke om min fedmeoperation, spiseforstyrrelse og psyke for, at få medlidenhed, eller for at få folk til at synes, at det er synd for mig. Jeg skriver det som en anerkendelse af, at jeg har et mad problem. Jeg skriver det også, så dem der kæmper for det samme, ved at de ikke er alene” 

Starten på en langvarig kamp

Tina Kvist er en 40-årig førtidspensionist. Hun kommer fra bydelen Viby, i Aarhus. Her bor hun sammen med hendes mor og papfar. Tina’s  forældre blev skilt da hun var meget lille, så som barn boede hun hos sin far, sammen med hans nye kæreste, på fyn. Når hun var derhjemme blev hun nedgjort af sin papmor og det samme gjorde hun i skolen. Det betød altså at hun ikke havde noget frirum, til at føle sig elsket.

– “Hvis jeg kunne ændre noget fra min fortid, ville det nok være at jeg skulle holde mere fast i, at jeg ville hjem til min mor og bo i stedet for min far. Jeg kan ikke sige, at det havde været anderledes, men det er jo muligt, at det kunne have været anderledes.”

I næsten 18 år har Tina forsøgt sig med selvmordsforsøg og det tal er ved at nærme sig 200 forsøg. Så med depression, angst og selvmordstanker, har hun været på psykiatrisk afdeling over 350 gange. Men hun har ingen gavn af at være der. Hun beskriver også på sin facebookside, som værende en kamp fordi hun ikke får den rette hjælp når hun er der.

– “Når jeg kontaktes af psykiatrien, så får jeg en overnatning og så skal jeg hjem igen.  Der skal jo længere tid til og noget mere ro, før at jeg kan komme ovenpå igen.”

Jagten på mit nye liv

Ligesom rigtig mange andre danskere, lider Tina af selvmordstanker, men selvom hun hver dag skal kæmpe en kamp mod trangen til selvskade, holder hun regelmæssigt sin side på facebook “Jagten på mit nye liv” vedlige. Her fortæller hun om hendes vægttab og hendes psykiske sårbarhed. Man kan her være med til at følge med i hendes liv og få forklaret hvordan hun håndterer kampen mod hendes spiseforstyrrelse, psykisk sygdom og vægttab. Hun fortæller også her på siden om at hun tidligere i sit liv har fået lavet en fedmeoperation og hvordan det har været for hende efter operationen.

“Det at få lavet en fedmeoperation hvor man ikke må spise og ved siden af have en tvangsoverspisning er en hård kamp imod de to modsætninger.”

Tina startede sin blog for at få folk, der slås med det samme, til ikke at føle at de er alene med kampen mod selvmordstanker. Hun har selv forsøgt sig med over 200  selvmordsforsøg, så erfaren er hun. Da hun i 2015 lavede hendes facebook side, var det efter hendes fedmeoperation. Hun ville fortælle, hvad kampen med altid at have været overvægtig, har gjort mod hendes psyke. Hun ville dele alle hendes psykiske vanskeligheder, med

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here