Home Avisen i undervisningen Tryllekunstner: Folk betaler ikke for at blive snydt, de betaler for at...

Tryllekunstner: Folk betaler ikke for at blive snydt, de betaler for at blive underholdt

4
0

På en typisk blå mandag er det tit nye sneaks, og tøj der står på indkøbslisten, men for Henning Nielsens vedkommende blev det en øjenåbnende investering, der skulle have stor indflydelse på hans liv.

På Henning Nielsens blå mandag gik han rundt i Kolding Storcenter. Der faldt han over et VHS-bånd. Båndet hed “Hokus Pokus Pilmark”. Af den fik han sin første undervisning i magi, og det var startskuddet til hans karriere som tryllekunstner. 

Han mener, at det som tryllekunstnere kan ikke handler om, at folk skal snydes. Det handler om at fascinere og underholde sit publikum, og holde grænsen lige mellem at lave sjov af folk og lave sjov med folk. 

I Danmark er han kendt som Henning Nielsen, men i udlandet og internationale henseender kalder han sig “CHEFFMAGIC”. Han er 38 år gammel, og han har været officiel tryllekunstner i 22 år.

– Jeg vil ikke anbefale nogen at gøre det for pengenes skyld, fortæller han.

– Man får måske 10.000 kr for at have det sjovt og optræde i 30 minutter, men den forberedelse, der ligger bag, er helt vild, og de investeringer man skal lave hele tiden er store, især hvis man opfinder sine egne numre, siger magikeren. 

Barndomsdrøm
Henning gør det ikke umiddelbart for pengene. I stedet er det barndomsdrømmene, der driver værket. For som han selv siger, er det ikke en profession, man skal gå ind i for pengene. Dog har Henning Nielsen fået den del ud af hans karriere allerede. Han er tidligere deltager i Danmark Har Talent, hvor han tryllebandt en masse af danskernes hjerter, og han endte på en flot tredjeplads.

Henning er selvstændig entertainer, men har en managementaftale med Showbizz Danmark. Hans shows består 50/50 af stand-up og trylleri. Han skriver et stand-up manus som i sig selv kunne underholde folk, og så fylder han derefter magi og tryl på. 

Man kan ikke blive uddannet tryllekunstner i Danmark. Tryllekunstneren er derfor heller ikke uddannet, men han har deltaget i et hav af kurser og seminarer, hvilket gør, at han hele tiden kan blive inspireret og lære nye tricks. I Korea har de nationale skoler for at uddanne tryllekunstnere, og dem har han besøgt og undervist på. 

Når vi spørger Henning Nielsen indtil, om hans tricks er snyd eller ren magi fortæller han:

– Alt er så ægte, som man gør det til. Trylleri er et håndværk, der skal læres. Der er ingen genveje! Det er mange tusinder timer, hvor man lærer greb, timing, storytelling og så videre. 

– Det, der sker, er ikke magi, men det folk husker, dét er ren magi. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here